В липні на прожитковий мінімум в нашій країні очікує підвищення – розмір мінімальної пенсії виросте на 65 гривень (з 1497 до 1564 гривень), а максимальної на 650 гривень (з 14,97 до 15,64 тис. гривень), що зазначено в прийнятому бюджеті Пенсійного фонду.

Прожитковий мінімум являє собою мінімальну суму, право на яку є у кожного, що українцям гарантується Конституцією. Зокрема, якщо житель нашої країни непрацездатного віку не зміг заробити за своє життя 15 років стажу і йому не призначили пенсію, то він має право отримувати цю матеріальну допомогу від держави. Розмір виплат повинен покривати різницю між його доходом і встановленим прожитковим мінімумом.

Підвищення виплат

Варто відзначити, що всього за рік кількість українських пенсіонерів, які отримують виплати у розмірі 10 тисяч гривень і більше, зросла на 20 тис. Щоб претендувати на таку високу пенсію, слід працювати суддею, прокурором або народним депутатом.

Пенсію розміром від 5 тис. до 10 тис. гривень отримують з початку поточного року 803 тис. людей (7%), хоча ще в минулому році їх кількість становила 655 тис. осіб (5,6%). Близько чверті українців, котрі перебувають на заслуженому відпочинку, одержують виплати в розмірі від 2 до 3 тисяч гривень, а загальна кількість пенсіонерів у нашій країні за рік скоротилося на 255 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Підвищення виплат

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Міністерстві соціальної політики розповіли, що для мільйонів українських пенсіонерів провели індексування. Однак перерахунок торкнувся далеко не всіх. У їх число увійшли лише ті, хто отримував виплати по спеціальному законодавству, а до таких відносяться народні депутати, прокурори та ін

Як повідомляв портал "Знай.uа": якість надаваних мобільним оператором Київстар послуг викликає роздратування у все більшої кількості українців, про що вони постійно пишуть в мережі. Вершиною нахабства стала вимога оплати послуг наперед, без надання будь-яких гарантій на послуги, що викликало шквал гнівних коментарів в співтоваристві мобільного оператора.

Також "Знай.uа" писав, що в Україні з 1 травня тариф на блакитне паливо для населення становить 8,22 гривень за куб, однак усього лише кілька місяців тому за таку ж кількість газу українці платили 8,55 гривень. Жителям нашої країни розповіли, в чому причина таких змін та чого варто очікувати в подальшому.