Протягом найближчих 3 років темпи зростання номінальних зарплат в Україні впадуть нижче 10%. Про це сказано в Інфляційному звіті Національного банку України.

Для пересічних українців це означає, що зростання зарплат добряче сповільниться. В огляді сказано, що з урахуванням інфляції зростання зарплат в реальному вираженні сповільниться до 4%. Це буде відповідати зростанню продуктивності в економіці і не буде створювати додаткового інфляційного тиску.

"Уповільнення міграційних процесів (в т. ч. за рахунок поступового насичення ринку праці Польщі на тлі охолодження економіки ЄС) та вирівнювання диспропорцій на ринку праці поступово знижувати тиск на підвищення заробітних плат", – сказаноу повідомленні Нацбанку.

Згідно з прогнозом, рівень безробіття до кінця 2021 року очікується на рівні 8,7% (за методологією МОП), що близько до оцінок природного рівня. При цьому досить високий рівень природного безробіття визначається структурними чинниками, зокрема невідповідністю працівників кваліфікаційним вимогам роботодавців та міграційними процесами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Середня номінальна заробітна плата штатного українського працівника в березні поточного року зріс порівняно з березнем минулого року на 22,1% – до 10237 грн.

У матеріалі інформують, що порівнюючи з лютим поточного року середня зарплата в березні збільшилася на 8,6%. Разом з тим, реальна зарплата у березні 2019 року порівняно з лютим зросла на 7,6%, а порівняно з березнем минулого року – на 12,5%. В найближчі три роки спостерігатимуться тенденції, що темпи зростання впадуть.

За інформацією Держстату, середня номінальна зарплата штатного працівника в Україні в березні поточного року в 2,5 рази вище мінімальної зарплати, яка становить 4173 грн. Згідно результатів березня, показник середньої зарплати в Києві склав 16207 грн.

Нагадаємо, українців "ощасливили" перед Великоднем доларом по 8.

Як повідомляв портал Знай.ua, фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) завершив ліквідацію Смартбанку.

Також Знай.ua писав, фінансисти спрогнозували курс долара по закінченню виборів.