У столиці Португалії Лісабоні трапилась надзвичайна ситуація за участю наших земляків. Учасники проросійської акції "Безсмертний полк" напали з бітами на українців.

Про це стало відомо із інформації голови спілки українців у Португалії Павла Садохи. Дізнавшись про заплановану акцію "Безсмертний полк", яку провели посольство РФ в цій країні, місцеві комуністи і представники інших лівих партій. Представники української громади вирішили взяти в ній участь, але з гаслами і плакатами з засудженням керівника СРСР Йосипа Сталіна і його режиму, передає "ТСН". Однак це викликало справжню агресію.

"Були вирвані плакати, вирваний і розбитий телефон однієї українки, після акції було скоєно напад на автомобіль одного активіста української громади, на очах його однорічного онука розбили фару в автомобілі, і він отримав кілька ударів бейсбольною битою по тілу", – розповів Садоха.

У посольстві України в Португалії вже засудили такі акти насильства, вчинені учасниками параду "Безсмертний полк". Неприпустимо застосовування насильства до представників української громади у Португалії. Та й загалом, це порушення прав людини.

"Наше головне занепокоєння полягає в тому, що, незважаючи на попередження, місцева влада за підтримки параду "Безсмертний полк" не завадили здійсненню таких актів насильства та агресії", – сказано у повідомленні.

Українці у мережі коментують інцидент: "Ось тобі вся правда, ось ще раз показали і доказали кацапи своє істинне лице...,А хіба у тиранів воно є ?!!!!! Ганьба!!!!", "Нападать на женщин - настоящий удел кацапов".

Нагадаємо, святкував День народження і мав забирати дружину із пологового: у вбивстві українського копа спливли трагічні деталі.