Пенсійний фонд України представив нові функції порталу електронних послуг для тих, хто отримує державну допомогу, проте, оцінити їх переваги зможуть не тільки пенсіонери, але також будь-які бажаючі.

Розрахунок пенсії

Відтепер стало можливим:

- налаштувати безкоштовне SMS-інформування про призначення або перерахунок виплат, а також про сплату страхових внесків роботодавцем. Остання функція незамінна для тих, хто сумнівається у своєму роботодавці, оскільки відповідні платежі повинен робити саме він;

- отримати електронні довідки про розмір пенсії, суму сплачених внесків, а також формуляр про трудовий і страховий стаж (документ буде потрібен при оформленні лікарняного);

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

- отримати інформацію про розмір стажу – починаючи з 2004 року, коли стартувала електронна система обліку;

- розрахувати розмір майбутньої пенсії, проте на даний час калькулятор в електронному кабінеті все ще недоступний.

Розрахунок пенсії

Скористатися всіма онлайн-послугами ПФУ зможуть ті, у кого вже є електронний цифровий підпис (ЕЦП). У систему можна потрапити і за допомогою логіна і пароля, однак у цьому випадку портал тільки прийме заявку від людини, а саму послугу доведеться отримувати у відділенні фонду, показавши паспорт і ідентифікаційний код.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українських пенсіонерів обрадували підвищенням виплат в липні поточного року, однак значним їх назвати ніяк не можна. Так, розмір мінімальної пенсії виросте на 65 гривень (з 1497 до 1564 гривень), а максимальної на 650 гривень (з 14,97 до 15,64 тис. гривень).

Як повідомляв портал "Знай.uа": з закінченням опалювального сезону і новими змінами в законодавстві в українців з'явилася маса питань з приводу комунальної сфери. У Мінсоцполітики з цього приводу надали кілька відповідей на найголовніші з них.

Також "Знай.uа" писав, що в травні при перерахунку субсидій держава в першу чергу буде враховувати доходи громадян, які вони отримали у другій половині минулого року. Знижку слід очікувати тим сім'ям, які витратять на комуналку більше 15% своїх доходів.