Незабаром на ринку праці настане традиційний літній бум вакансій. У розпал сезону українці в пошуках нових заробітків, а підприємці не скупляться на пропозиції, пише Хвиля.

В кінці весни з'являється безліч вакансій з сезонною зайнятістю, що зручно як для роботодавців, так і для шукачів, які потребують додаткового заробітку. Однак варто враховувати трудових мігрантів, через яких цей ринок йде на спад. Експерти переконані, що єдиний спосіб повернути їх назад – підприємництво, тому що багато з них готові інвестувати у власну справу на Батьківщині.

Сезонна робота

В даний час роботодавці вже у пошуках працівників за такими категоріями:

  • Спортивні клуби, фітнес, салони краси (естетисти-масажисти, косметологи, перукарі, майстри манікюру і педикюру і т. д.).
  • Мистецтво, розваги, мас-медіа (фотографи, івент-менеджери, художники і т. д.).
  • Транспорт, логістика (водії-експедитори, працівники складу і т. д.).
  • Продажу (реалізатори сезонних товарів, продавці-консультанти, співробітники колл-центрів і т. д.).
  • HoReCa (шеф-кухарі, управляючі ресторанами, барами, кухарі, офіціанти, бармени, фахівці з бронювання, розміщення та обслуговування гостей, персонал кухні, які управляють готелями та туристичним бізнесом, аніматори, хостес, фахівці з оформлення віз, організатори зустрічей, конференцій, сомельє і т. д.).
  • Робочий персонал (працівники з городніх і садових робіт, комбайнери, озеленювачі, різноробочі, вантажники, електрики-холодильщики, прибиральники тощо).
  • Будівництво (ріелтори заміської нерухомості, будівельники).
  • Домашній персонал (няні та домогосподарки/домробітники, покоївки, садівники, помічники по господарству, вихователі, гувернантки, няні, особисті водії, кухарі).
  • Безпека (інструктори з техніки безпеки, охоронці).

Сезонна робота

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найбільш активне зростання вакансій відбулося в сфері «Домашній персонал», кількість пропозицій в якій зросла на 41%, порівняно з минулим роком. На другому місці «Туризм, готелі, ресторани» — зростання склало 34%. І замикає трійку «Безпека», де кількість пропозицій зросла на 20%.

Найбільше пропозицій у курортних областях – в місцях розташування санаторіїв, баз відпочинку. Фахівці відзначили, що найактивніше ведуть себе роботодавці Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Івано-Франківської, Чернігівської, Херсонської, Миколаївської областей.

Сезонна робота

Що стосується оплати, то в Одесі, Затоці і Бердянську, наприклад, обіцяють від 6 до 15 тис. грн. в місяць. Покоївки будуть отримувати близько 5-6 тис. грн., але зате з проживанням і харчуванням. В приморські міста запрошують барменів і офіціантів з окладом від 10 тис. грн. Крім того, безліч оголошень стосуються роботи за кордоном.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Польщі почалися масові перевірки легальності працевлаштування іноземців, що торкнулося і українців.

Як повідомляв портал "Знай.uа": незважаючи на те, що медикам обіцяли підняти зарплату, їх очікування не збулися і багато з них вимушені звільнятися і їхати на заробітки за кордон.

Також "Знай.uа" писав, що на даний час за кордоном у пошуках кращої долі та гарного заробітку перебувають близько дев'яти мільйонів українців.