Працюючі українці у травні традиційно мають багато вихідних і скорочеих днів. Зокрема, цього тижня буде один додатковий вихідний день - 9 травня, четвер. А ще буде два скорочених передсвяткових робочих дні - 8 і 11 травня.

Як відомо, 8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення. Ця дата пов'язана з днем, коли відбулася ратифікація акту про капітуляцію німецьких військ у 1945 році. Незважаючи на те, що ця дата внесена в календар пам'ятних дат, цей день в Україні не вихідний. 8 травня буде коротким робочим днем, у зв'язку з тим, що 9 травня – вихідний день.

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – це офіційний державний вихідний день. Таким чином, четвер, 9 травня – вихідний день.

П'ятниця, 10 травня – робочий день. Крім того, у багатьох субота, 11 травня – робочий день, так як на цей день Кабінет міністрів рекомендував перенести робочий день з вівторка, 30 квітня.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Найважливіші установи, послугами яких українців користуються навіть у вихідні, працюватимуть 9 травня.

За інформацією видання "Главред", Нова Пошта працюватиме 8 травня за звичайним графіком, 9 травня – скорочений робочий день (з 9:00 до 16:00), 10 травня – звичайний робочий день.

Укрпошта буде працювати в звичайному режимі 8 і 11 травня, 9 травня – вихідний, а 10 травня – за графіком вихідного дня. Однак 9 травня будуть працювати деякі відділення, список можна подивитися тут.

Банки в Україні будуть працювати 8 травня за скороченим робочим графіком, 9 травня – вихідний, 10 травня – звичайний робочий графік, 11 травня – також звичайний графік з скороченням роботи на 1 годину.

Наступні довгі вихідні в Україні очікуються у червні. Так як свято Трійці випадає на неділю, 16 червня, то понеділок, 17 червня, автоматично стає вихідним днем. Ще один українці отримають додатковий вихідний в п'ятницю, 28 червня, так як це День Конституції України.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, про вшанування мужності і героїзму: в Україні вперше відзначають День піхоти.

Як повідомляв портал "Знай.uа": міністр оборони Степан Полторак відреагував на слова Ігоря Коломойського, який назвав бойові дії на Донбасі "громадянською війною".

Також "Знай.uа" писав, яке свято 7 травня: чого не можна робити в цей день.