У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті апостола від 70-ти Марка Олександрійського, євангеліста, єпископа. Інші назви свята: «Марк», «Марков день», «Пташине голодування», «Бабине свято», «Станіслав». Ключником Святого Марка в народі прозвали за те, що, за повір'ям, він володіє ключами від дощів. Вважалося, що з цього дня на небі з'являється веселка.

Марка називають Олександрійським, але народився він в Єрусалимі. При цьому апостол Варнава був його дядьком, тому ще навіть у маленькому віці його вже оточувало безліч християн. В юності він навчався в апостола Петра. Марка назвали Олександрійським, тому що він збудував першу в Єгипті Церкву і став єпископом Олександрії. Але язичникам це дуже не сподобалося. Вранці вони увірвалися в храм і кинули Марка в темницю. Потім повели його на суд, але святий помер по дорозі.

Чого не можна робити 8 травня

В цей день не можна думати про ціну, потрібно купувати абсолютно все, що хочеться і ні в чому собі не відмовляти. Тоді гроші будуть текти рікою. Також потрібно постаратися не втручатися в чужі справи і життя, інакше ваше власне піде шкереберть. Закоханим не варто в цей день будувати ніяких планів на майбутнє.

Народні прикмети на 8 травня

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Ясний день на Марка обіцяє хороший врожай ярових.
  • Весь день ясно і тепло – влітку буде жарко.
  • Цілий день йдуть короткочасні холодні дощі – буде мало меду.
  • Якщо вечір теплий, а небо зоряне – вродить хліб.
  • Якщо зграйка тільки птахів, що повернулися з теплих країн, сіла на поле з коноплею – урожай буде хорошим.
  • Якщо чути зозулю, значить холоди пішли до осені.
  • Ще не зацвіли яблуні до 8 травня – врожаю не буде.
  • Цей льон на Станіслава – зросте як лава.
  • Народжені 8 травня красою не наділені, але своїм розумом і працьовитістю можуть привернути до себе увагу. Носити їм слід аметист.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.