Список безвізових країн, куди українці можуть літати, маючи на руках лише закордонний паспорт, поповниться ще однією екзотичною державою.

Про це повідомляє UBR.

Зараз Кабінет міністрів займається питанням угоди між Україною та Співтовариством Домініки про взаємне скасування візових вимог, а також уповноважити українського посла у Великобританії підписати його з представниками держави.

візи

Якщо угоду буде підписано, список безвізових країн для українців складе 95 держав.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Втім, навряд чи Домініка (не слід плутати з Домініканою), зможе стати популярним туристичним напрямом так вже сподобається українцям.

відпочинок

Це острівна країна в Карибському морі. Курорт звісно ж розкішний, однак вартість відпочику буде не по кишені українцям.

Дістатися до острова площею всього 754 кв. км (це навіть менше площі Києва) можна лише з пересадкою в Антигуа.

Наприклад, квиток економ класу для одного пасажира з Києва в Розо (столиця Домініки) і назад в червні 2019 року обійдеться приблизно в 23,5 тис. грн.

До того ж переліт не дуже буде комфортни. Загалом із пересадками в дорозі туристи проведут понад 30 годин та ще 40 годин назад.

Домініка

Так і місцевим жителям, яких налічується всього трохи більше 70 тис. осіб, Україна не дуже цікава. У минулому році, за підрахунками Міністерства закордонних справ, яке й внесло проект угоди на засідання Кабміну, наша країна оформила всього 110 віз громадянам Домініки.

Після підписання угоди українцям дозволять перебувати на острові до 90 днів та загалом 180 днів на рік. Хто планує відвідати острів вулканічного походження та залишитись там на довше, доведеться отримати відповідний дозвіл.

Нагадаємо, українцям повідомили про подорожчання послуг з оформлення як закордонних, так і внутрішніх паспортів. Нові ціни діятимуть з 1 липня 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців просять відмовитись від мандрівок до Тунісу через загрозу терористичних актів, які останнім часом трапляються все частіше.

Також Знай.ua писав про те, що радники новообраного президента України Володимира Зеленського провели переговори з партнерами в ЄС.