Маленьке, але дуже мальовниче містечко Бучач розташувалося в самому серці Тернопільщини. Завдяки своїм архітектурним шедеврам і багатій історії воно прославилося далеко за межами України.

Мало хто знає, що тут жив і творив видатний скульптор Георг Пінзель, який створив скульптури головного вівтаря костелу в Бучачі і Святого Юрія на Святоюрському соборі у Львові.

Також в цьому місті розташована ратуша, яку часто називають однією з найкрасивіших в країні. Тут по-особливому відчувається європейський колорит маленького міста. Про це повідомляє ВСВІТІ.

У різні часи це самобутнє містечко входило до Галицько-Волинського князівства, в Угорщину і Польщу, і двічі отримував магдебурзьке право.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Найбільше Бучач вражає туристів своєю старовинною архітектурою.

Серед архітектурних пам'яток Бучач варто виділити:

  • замок XIV - XVII ст.
  • церква св. Миколая 1610 року з дзвіницею XIX ст.
  • комплекс монастиря о. Ордена, церква та дзвіниця XVIII - XIX ст.
  • костел Успіння Пресвятої Богородиці 1761 - 1763 рр.
  • церква св. Покрови 1763 року - в цьому храмі були різьблені роботи В. Р. Пінзеля, кін. XIX ст.
  • церква Верховних Апостолів Петра і Павла, 2005 рік.
  • церква Пресвятої Богородиці, церква св. Володимира і Ольги.

Також в Бучачі є і пам'ятники історії і культури. Зокрема, це - меморіал Слави, пам'ятник Степану Бандері, пам'ятник - фігура Ісуса Христа та ін.

На території Бучацького району не тільки розташовано багато пам'яток архітектури, крім того, тут діє національний природний парк "Дністровський каньйон", а в лісах росте багато реліктових і рідкісних рослин, які займають 125,6 кв. км.

Ще одне мальовниче і приголомшливе місце просякнуте історією Золота Липа, дерево росте вже кілька століть, його можна побачити на околиці міста.

Відомо, що місто Бучач вперше згадується в 1260, що омивало береги р. Стрипи - лівої притоки Дністра. Стрипа протікає через місто між горами,пагорбами "баштової", "Замкової" і "Федір", розділяючи його на західну і східну частини, охоплює стару частину міста обручем в каньйоні.

Саме тут дослідники виявили залишки двох поселень ранніх племен трипільської культури.

Нагадаємо, як український Трускавець увійшов у число кращих європейських курортів. Перші згадки про курорт Трускавець відноситься до 1469 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Камінне Село – одне з найбільш містичних і таємничих місць в Україні. Геологічний заказник розташований на схід від села Рудня-Замисловицька в Олевському районі Житомирської області.

Також "Знай.uа" писав, як виникли Карпати. Давня українська легенда розкриє вам цю таємницю. Думаємо, що її, хоч раз у житті, повинен прочитати кожен.