В Україні ціни на тютюнові вироби до кінця 2019 року подорожчають практично на чверть.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що здорожчання тютюнових виробів відбувається у зв"язку з рішенням про підняття цін до рівня європейських. Крім того завдяки цьому уряд планує зменшити кількість курців.

При цьому відзначається, що у більшості країн ЄС одна пачка тютюнових виробів коштує 5 євро, що становить близько 150 гривень. У свою чергу нинішні ціни на сигарети в України становлять близько 35 гривень.

дим

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Головна причина такої різниці – податкове навантаження, яке становить 1011,35 грн на 1000 сигарет. У країнах ЄС мінімальне навантаження складає 2,7 тис. грн (близько 90 євро).

Проте вже до 2025 року за українські сигарети доведеться платити такий же податок, який встановлений у країнах ЄС. За новими розрахункам ціна за пачку при такому рості складатиме понад 100 гривень за пачку сигарет з фільтром.

У результаті подорожчання пачка сигарет, яка ще в січні коштувала 40 грн, вже до кінця року підніметься у ціні до 44,7 грн. У липні акциз збільшиться на 9%, а в кіосках і магазинах ціну підвищать вже в жовтні.

Варто нагадати, що цьогоріч перші овочі нового врожаю з'явилися на ринках на 10 днів раніше, ніж торік і до того ж, вони приємно здивували ціною. Чого чекати від цін на популярні продукти у травні? За словами експерта, у травні місяці ціни на популярні овочі та фрукти продовжать знижуватися, оскільки на ринках все більше з'являється вітчизняний продукт, а в імпорті не буде потреби.

овочі
овочі

Нагадаємо, недобросовісні виробники намагаються під будь-яким приводом продати вам товар, маскуючи його різними способами. Як визначити найнебезпечніші продукти, якщо на перший погляд не викликають підозри.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на овочі минулих сезонів цією весною витрусять останнє з гаманців українців. У 2018 ціни на популярні овочі та фрукти були значно меншими. Експерти говорять, що до стрибка вартості продуктів призвели неврожай та скорочення посівних площ.

Також "Знай.ua" писав, що за рік більшість продуктів в українських магазинах зросли в ціні. Однак є винятки. Фрукти подешевшали на 6% і зараз їх вартість в Україні менша, ніж, наприклад, у Польщі.

Рішення антимонопольників загрожує українській незалежності - Зеленський буде боротися. Герус