Цьгоріч перші овочі нового врожаю з'явилися на ринках на 10 днів раніше, ніж торік і до того ж, вони приємно здивували ціною. Чого чекати від цін на популярні продукти у травні?

Про це розповіла керівниця департаменту "Маркетинг-Аналітика" оптового ринку "Шувар" Тетяна Гетьман, - пише "Сьогодні".

За словами експерта, у травні місяці ціни на популярні овочі та фрукти продовжать знижуватися, оскільки на ринках все більше з'являється вітчизняний продукт, а в імпорті не буде потреби.

"Ранні овочі будуть дешевшати. У травні найсильніше знижуються ціни, тому що збільшується пропозиція вітчизняної продукції. Поки за деякими позиціями присутній імпорт, але в травні майже весь імпорт з ранньої продукції витіснить вітчизняне виробництво ... До того ж в цьому сезоні посадили більше ранніх овочів, ніж в попередні роки", – сказала вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо порівняти ціни на овочі та фрукти на українських ринках та ринках найближчих сусідів, то у нас ці продукти дорожчі.

Цінові коливання також дуже залежать від курсу долара.

Якщо враховувати сезонний чинник, то в травні має дешевшати і молоко, проте зниження витрат на сировину не відбивається на молочних продуктах, відзначають в Економічному дискусійному клубі.

овочі та фрукти

"Молоко-сировина почне дешевшати, починаючи з того моменту, коли тварин будуть виганяти на пашу. Це буде в середині – наприкінці травня. Але ж ми вживаємо результат переробки молока, і, отже, зниження ціни на молоко-сировину ми на кінцевому продукті практично не бачимо", – зазначив експерт.

Більше того, еконоімсти прогнозують нове здорожчанні молочки. Найближчим часом вартість молочного кошика може піднятися на 1,5%.

м'ясні продукти

Що стосується м'яса, які і без того рекордно здорожчало, то у найближчі тижні його ціна залишиться стабільною.

Нагадаємо, дієтологи назвали найкорисніші жирні продукти, які не зіпсують вашу фігуру.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі назвали найкорисніші овочі та фрукти, які замінять мультивітаміни.

Також Знай.ua писав про те, що українці висміяли ціни на цибулю у веселих картинках.