Більшість людей, намагаючись схуднути, обмежують себе у вживанні жирів. Однак це помилкове твердження, що жири заважають скинути зайву вагу. Є жирні продукти, які будуть корисними та необхідними для організму.

Такі жири фахівці називають правильними і вони, на відміну від інших, не шкодять.

Дієтологами названі жирні продукти, які обов'язково повинні бути в раціоні, повідомляє портал vistanews.ru.

Серед них на подив більшості міститься шоколад.

шоколад

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Багато вважають, що шоколад шкідливий. Гіркийчорний шоколад містить не велику кількість цукру, а його жирність йде лише на користь. А от шкоду може завдати молочний шоколад.

Волоські горіхи славляться своєю необхідністю.

горіхи

Практично жодна дієта і правильне харчування не обходяться без цього продукту. Все тому, що це чудове джерело правильних жирів. Вони багаті альфа-ліноленової кислотою омега-3 і дозволяють прискорювати метаболізм.

Багато людей відмовляються від свинини через велику жирність. Втім дієтологи не радять цього робити.

свинина

Даний сорт м'яса багатий калієм і залізом, які дуже корисні для серця і судин.

До корисних жирів відносять і ті, які містяться в сирі. Деякі фахівці навіть рекомендують завершувати прийом їжі невеликим шматочком сиру, щоб поліпшити травлення.

Яйця також присутні у списку здорового харчування. Адже вони містять речовини, які дозволяють їм відмінно засвоюватися і допомагати в розщепленні шкідливих жирів.

яйця

Корисні жири присутні і авокадо. Він містить L-карнітин, який схожий за властивостями до вітамінів групи В, допомагаючи стимулювати метаболізм.

Щоправда, дозволяється споживати яйця у невеликій кількості кілька разів на тиждень.

Нагадаємо, дієтологи назвали найкорисніші овочі та фрукти, які замінять мультивітаміни.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, що здатне зробити з організмом одне яблуко на день.

Також Знай.ua писав про те, що вчені розповіли, чому риба повинна бути присутня у щоденному раціоні та яку серйозну хворобу здатна попередити.