Недобросовісні виробники намагаються під будь-яким приводом продати вам товар, маскуючи його різними способами. Як визначити найнебезпечніші продукти, якщо на перший погляд не викликають підозри.

Про це пише "Telegraf".

Зелений салат в упаковці

Вчені-бактеріологи попереджають: найбільш небезпечний продукт в супермаркеті – порізаний і упакований зелений салат. Хоча на упаковці написано, що він готовий до вживання, на ньому можуть мешкати шкідливі бактерії, що викликають кишкові захворювання.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ці мікроорганізми потрапляють на листя з грунту. Оскільки цей продукт термічно не обробляють, тому не зайвим буде його добре промити перед вживанням.

Майоне "Легкий"

Майонез складається з яєць, оцту, соняшникової олії та спецій. Так, виробник під виглядом "Легкого" майонезу, якийм менш жирний, додає в придачу купу шкідливої хімії, яка повинна зберегти густоту і смак продукту. Також варто пам'ятати, що такий продукт містить цукор та крохмаль.

Тому краще такий соус приготувати вдома з натуральних продуктів, тоді його можна давати навіть дітям.

Мелені спеції

Мелені спеції рідко бувають високої якості. Часто їх розбавляють більш дешевими замінниками. Наприклад, замість кориці часто продають касію, замість шафрану – сафлор (чорнобривці).

Купуйте спеції в зернах і мелють їх самі. Краще купувати спеції без глутамату натрію – підсилювача смаку.

Ковбаса

Всесвітня Організація охорони Здоров'я визнала ковбасу, бекон та інші вироби з переробленого м'яса продуктами, які провокують рак. Нітрити, що містяться в них, у кишечнику можуть перетворюватися в нітрозаміни – сильні канцерогени. Копченості до того ж можуть містити ще одне канцерогенна речовина – бензпірен.

Не пошкодуйте грошей та часу і просто купіть шматок хорошої яловичини та приготуйте смачну страву вдома.

Хліб

Здавалося б, що хліб найбльш натуральний продукт. Однак це далеко не так.Мінімум інгредієнтів та проста техологія приготування можлива лише вдома.

Хліб з супермаркету печуть з борошна, яке вибілили з допомогою хімічних речовин (наприклад перекису бензоїлу, який використовують для вибухів в кіно).

Таке борошно довго зберігається, в ньому не заводяться комахи, але і користі мало. У тісто для хліба додають і хлібопекарський поліпшувач, що містить ущільнювачі тіста, підсилювачі смаку, ПАР і т. д. Ці добавки покращують якість тіста і збільшують термін зберігання хліба.

Продукти з фруктовими добавками

Круасани, булочки з ягідною начинкою і солодкі йогурти виглядають дуже апетитно. Але всередині – фруктові наповнювачі, зручні для виробництва і продажу. Завдяки консервантам, ароматизаторів і загустителям вони не вбираються в тісто і не псуються. Але знайти в них справжні ягоди складно. Виробники таких начинок чесно описують свій продукт: "Зміст фруктів – 20-40%". Краще все-таки кинути жменю свіжих ягід у свої ранкові пластівці або кашу!

Нагадаємо, експерти розповіли, чому так рекордно подорожчали овочі на українських ринках.

Як повідомляв портал Знай.ua, інфляція призвела до рекордного здорожчання найпростіших продуктів, українцям не по кишені навіть капуста.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні різко подорожчали продукти, навіть хліб влетить у копієчку.