В Олевську Житомирської області влада налякана екологічною ситуацією, яка виникла після того, як на Свято-Воздвиженській вулиці згоріла бочка з невідомими отрутохімікатами. Про це стало відомо з повідомлення на сайті Олевської об'єднаної територіальної громади.

Згоріла бочка

Як повідомляється, близько трьох тонн отрутохімікатів вступили в хімічну реакцію, внаслідок чого виділявся їдкий дим. у суботу, 4 травня, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олевської райдержадміністрації. Бочка була оперативно погашена рятувальниками спеціальною піною, але при цьому невідомі вкрали її частину, яку відрізали для полегшення процесу гасіння.

Згоріла бочка

У понеділок, 6 травня, знову провели позачергове засідання комісії. Начальник Олевського райсектора управління ДСНС України в Житомирській області Віктор Стужук заявив, що не вбачає підстав для введення надзвичайної ситуації. Також він запропонував оголосити підозру на надзвичайну ситуацію за класифікатором 10410 – НС унаслідок попадання в ґрунт шкідливих речовин.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міський голова Олег Омельчук підкреслив, що є потреба в рекомендаціях по обмеженню і необхідно з'ясувати, чи потрібно відселяти місцевих жителів. У підсумку вирішили зробити лабораторні дослідження атмосферного повітря та окреслити межі забруднення.

Згоріла бочка

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що вихідний день з 9 травня буде доцільним перенести на 8 травня. Також він зазначив, що вихідний день 9 травня став приводом для проведення різних політичних провокацій і маніпуляцій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": протягом найближчих трьох діб на більшій частині території України пройдуть короткочасні дощі. Місцями вони будуть супроводжуватись грозами.

Також "Знай.uа" писав, що російські терористи в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню на Донбасі. Українські військові відзначають, що "через нахабне порушення Мінських домовленостей" російськими бойовиками довелося припинити відновлення будівель, зруйнованих під час обстрілів.