Вранці 9 травня сотні людей зібрались на майдані Перемоги у Житомирі, щоб вшанувати пам'ять жертв воєн. В руках вони тримали не лише квіти та плакати із написами "Пам’ятаємо заморені голодом міста і села української землі", "Пам'ятаємо закатованих земляків в підвалах НКВС", "Пам’ятаємо полеглих героїв сучасної Російсько-Української війни". Деякі шли з портретами своїх молодих земляків, які загинули у війні з окупантами на Донбасі.

Про це на сторнці в Facebook написав користувачка Тома Коваль.

"Я розумію людей, які сьогодні прийшли з портретами своїх дідів-прадідів загиблих, але не можу зрозуміти чорно-білі фото на палицях, ось тут на відео в кінці палицю цю крутять в різні боки, щоб краще було видно, а спитати б - хто на фото, де воював, чим відзначився, за що нагороди? навряд чи буде відповідь, тому що це антураж, а не пам'ять, і хлопець на останньому фото якраз це і демонструє тому мене більше чіпляють, до сліз, портрети наших загиблих хлопців, спасибі тим, хто прийшов з ними сьогодні, це наша історія, Україна, а не СРСР ...", - написала дівчина.

скрин/Facebook

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

скрин/Facebook

Крім мирного мітингу, у центрі міста також відбулись сутички.

Як повідомляє видання Житомир. info, впродовж півгодини на майдані сталося кілька сутичок. Зокрема, молоді хлопці із шевронами C14 на рукавах курток роздавали листівки учасникам мітингу, зміст яких не сподобався молодикам, котрі спробували напасти на активістів. В іншому випадку жінка була вдягнена в пілотку з елементами радянської символіки.

На усі інциденти намагались швидко реагувати працівники поліції, яких на майдані Перемоги зібралось щонайменше кілька сотень.

Нагадаємо, у центрі столиці схопили "фаната" Путіна.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, Ляшко вийшов на громадську акцію з портретом загиблого земляка.

Також портал Знай.ua писав, що як у світі відзначають День пам'яті та примирення, 8 травня.