У православному церковному календарі цей день присвячується апостолу від 70-ти Симеону Єрусалимському, сроднику Господньому по плоті, єпископу. Інші назви свята: «Семен», «Семен-день», «Степан», «Свято Ярила». У більшості регіонів Русі в цей час вже починалися орні роботи.

День не дуже хороший. Вважається, що сьогодні різні тварі прокидаються і вибираються в світ людей, намагаються пробратися в житло людини або у хлів. Тому сьогодні треба повертатись з вулиці задом наперед, задкувати, щоб не привести з собою злих духів і обдурити їх слідами на землі.

Така нечисть дуже хитра, вона може прийняти подобу тварини, птаха або людини. З'являється біля ніг жалісно, а якщо її пригріти, впустити в дім, то вона потім познущається над людиною. Це може бути кошеня, щеня, бідна людина. А потім в господарстві починаються біди. Тому потрібно його святою водою покропити і перехрестити. Якщо веде себе спокійно, значить немає в ньому нечисті.

Народні прикмети на 10 травня

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Раніше ще хлопці, коли їхали на ріллю, просили батьків благословити їх , цілували поділ. Також сьогодні потрібно подивитися на вулицю, чи немає там жінки або бабусі. Якщо вона перейде дорогу перед посівом, то нічого доброго не відбудеться. Тому бажано цей день жінкам провести вдома, щоб не накликати ні на кого біду.

Якщо хтось хворіє в будинку, то його потрібно вивести з сонячні промені на вулицю. Вважається, що тоді Семен допоможе вилікуватися.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.