У четвер, 9 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Лисичанську підняли червоні прапори і назвали столицею Москву.

У Лисичанську провели мітинг з радянськими прапорами, на якому нардеп Сергій Дунаєв виголосив промову, згадавши "нашу столицю Москву". Фото і відео "святкового заходу" опублікувала в Facebook депутат Лисичанської міської ради Юлія Машута.

Вона зазначила, що мітинг провели на Привольнянсьому плацдармі під Лисичанськом. На заході не було державної символіки – лише червоні прапори і георгієвські стрічки. Українські прапори принесли пізніше лисичанські активісти.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Як видно з відео, Дунаєв виступив під комуністичною символікою і назвав "нашою столицею" Москву.

"Велика вітчизняна війна була важким і трагічним випробуванням для всього радянського народу. Фашистська чума насувалася на нашу столицю Москву, в Україні, Київ, Одесу, Луганськ, Донецьк, Дніпропетровськ. Фашисти спалювали наші будинки, знищували наших людей і гнали їх до концтаборів", - заявив депутат.

Українців обурив виступ скандального депутата, який також відомий тим, що в січні 2018 року був одним з 36 депутатів, які голосували проти закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Під цим постом користувачі залишили купу обурливих відгуків. Вони також цікавляться, що думає з цього приводу спецслужба і куди дивиться СБУ?

До слова, нагадаємо, що у травні 2015 року Україна заблокувала використання радянських і комуністичних символів, включаючи прапори, герби, атрибутику, в якій відтворюється з'єднання серпа і молота, п'ятикутної зірки, плуга (орала).

А у травні 2017 року парламент заборонив зберігання і виготовлення георгіївських стрічок. Винятки становлять вироби, виготовлені до 1991 року, де стрічка є частиною конструкції.

Нагадаємо, 9 травня традиційно не обійшлося без скандалів із забороненою в Україні атрибутикою.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Росії почали продавати георгіївські стрічки зі свастикою.

Також Знай.ua писав, як у світі відзначають День пам'яті та примирення, 8 травня.