В Україні у п'ятницю, 10 травня, дощі почнуть відходити та поступово повернеться тепла погода. Проте, синоптики попереджають, що подекуди все ще дощитиме.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook метеоролог Наталка Діденко.

За словами синоптика, дощі вщухнуть, втім розслаблятися ще зарано.

"Дощі нікуди не підуть. Стійкого хорошого потужного антициклону, який би припинив все оце мокре неподобство, поки що не видно", - пише вона.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У п'ятницю, 10 травня, очікуються невеликі, місцями помірні дощі, місцями грози, в більшості південних областей, а вночі і на сході країни опадів не передбачається.

Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура вночі 6-11°, вдень 14-19°, на високогір'ї Карпат протягом доби 2-7° тепла.

В Києві наприкінці робочого тижня буде хмарно з проясненнями. Вночі помірний, вдень невеликий дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-11°, вдень 16-18°. По області – хмарно з проясненнями. Вночі помірний, вдень невеликий дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 6-11°, вдень 14-19°.

Також синоптик попередила, що погода нам ще може піднести купу сюрпризів. Якщо зараз люди вже стомилися від дощів, то скоро можуть потерпати від спеки.

"Тому, якщо в одному місці ллє і переливає, то обов"язково прийде час, коли сушитиме і пересушуватиме.
І знову доведеться формулювати претензії до атмосфери.
Поки що - парасолі працюють, бретельки - відпочивають", - додала Діденко.

Нагадаємо, Чернівецьку область з травневими святами привітав рясний снігопад.

Як повідомляв портал Знай.ua, вранці у вівторок, 7 травня, в Івано-Франківській області випав сніг. Відповідні дивовижні фото засніжених травневих пейзажів почали з'являтися в мережі.

Також Знай.ua писав про те, що на початку тарвня українці розпочали сезон збирання грибів. Сприятлива погода у квітні дала рясний врожай білих грибів.