На Великдень українці розпочали сезон збирання гибів. Сприятлива погода у квітні дала рясний врожай білих грибів.

У селі Малий Раковець, в Іршавському районі, що на Закарпатті затяті грибники подалися до лісу на Великдень. І знайшли білі гриби. Радості не було меж, - пише ВолиньPost.

Користувачі у соцмережах діляться знімками з лісовими трофеями.

У лісах Малого Раківця багато грибних місць. Зазвичай, перші білі гриби з’являються тут на початку травня, на Юрія. Місцеві жителі їх так і називають -"юряники". Знаходять по один-два-три. Грибники дивуються, що цього року білі з’явилися раніше і їх більше, ніж зазвичай.

Як розповідають місцеві грибники, для "грибів-пасхальників" цього року були сприятливі погодні умови: на початку квітня пішов дощ, вдень було тепло, земля прогрівалася, а вночі температура значно понижувалася.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


Люди кажуть, що цьогоріч весна досить рання, тепло прийшло приблизно на три тижні раніше, ніж минулого року.

"Гора Китиця зазеленіла ще 15 квітня, а у попередні роки ставала зеленою тільки на Юря. Садові дерева вже відцвіли", - говорять місцеві жителі.

"Сезон білих відкрито! Чесно кажучи не очікував сьогодні знайти таке. Йшов у ліс за птахами, а знайшов їх. Виноградівщина, Закарпаття. 02/05/2019. Дубовий ліс", - коментує у Facebook користувач Basil Gleba.

Варто додати, що сезон збору білих грибів припадає на жовтень місяць.

Як не сплутати їстівний гриб з отруйним

Найбільш схожий на білий гриб, який відноситься до небезпечних - жовчний гриб.

Жовчний гриб

На відміну від білих грибів ці представники мають гіркий смак м’якоті, рожеві пори і наявність чорної сітки на ніжці. Також шапка у них трохи світліша, ніж у білих.

Зустрічаються ухвойних лісах з червня по листопад.

Дивіться: Топ отруйних грибів

Нагадаємо, кулінари поділились цікавими рецептами шашликів з грибів.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, чому полуницю можна їсти у травні до схочу.

Також Знай.ua писав про те, що спеціалісти розповіли, чому "сказилися" ціни на овочі в Україні.