На Великдень українці розпочали сезон збирання гибів. Сприятлива погода у квітні дала рясний врожай білих грибів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ селі Малий Раковець, в Іршавському районі, що на Закарпатті затяті грибники подалися до лісу на Великдень. І знайшли білі гриби. Радості не було меж, - пише ВолиньPost.
Користувачі у соцмережах діляться знімками з лісовими трофеями.
У лісах Малого Раківця багато грибних місць. Зазвичай, перші білі гриби з’являються тут на початку травня, на Юрія. Місцеві жителі їх так і називають -"юряники". Знаходять по один-два-три. Грибники дивуються, що цього року білі з’явилися раніше і їх більше, ніж зазвичай.
Як розповідають місцеві грибники, для "грибів-пасхальників" цього року були сприятливі погодні умови: на початку квітня пішов дощ, вдень було тепло, земля прогрівалася, а вночі температура значно понижувалася.
Люди кажуть, що цьогоріч весна досить рання, тепло прийшло приблизно на три тижні раніше, ніж минулого року.
"Гора Китиця зазеленіла ще 15 квітня, а у попередні роки ставала зеленою тільки на Юря. Садові дерева вже відцвіли", - говорять місцеві жителі.
"Сезон білих відкрито! Чесно кажучи не очікував сьогодні знайти таке. Йшов у ліс за птахами, а знайшов їх. Виноградівщина, Закарпаття. 02/05/2019. Дубовий ліс", - коментує у Facebook користувач Basil Gleba.
Варто додати, що сезон збору білих грибів припадає на жовтень місяць.
Як не сплутати їстівний гриб з отруйним
Найбільш схожий на білий гриб, який відноситься до небезпечних - жовчний гриб.
На відміну від білих грибів ці представники мають гіркий смак м’якоті, рожеві пори і наявність чорної сітки на ніжці. Також шапка у них трохи світліша, ніж у білих.
Зустрічаються ухвойних лісах з червня по листопад.
Дивіться: Топ отруйних грибів
Нагадаємо, кулінари поділились цікавими рецептами шашликів з грибів.
Як повідомляв портал Знай.ua, медики розповіли, чому полуницю можна їсти у травні до схочу.
Також Знай.ua писав про те, що спеціалісти розповіли, чому "сказилися" ціни на овочі в Україні.