У травні розпочинається сезон дозрівання однієї з найулюбленіших ягід українців - полуниці. Крім приємного аромату та смаку ця ягода має дуже багато переваг перед іншими, зокрема це визначається впливом на здоров'я.

7 причин, чому варто наїдатися досхочу полуниці у сезон

десерт з полуницями

Пам'ять

Так, споживання полуниці може уповільнити старіння мозку і продовжити його життя та покращити функції. Споживання полуниці допоможе залишатися в тверезому розумі й твердій пам'яті.

Уповільнює старіння

Популярні новини зараз

В Україну сунуть морози: коли чекати мінусів зі снігом

Донька Олі Полякової з'їла частування для гостей, поки вони їхали: "Маша, бл*ть"

Українці знайшли "діру" в тарифах на газ і воду перед опалювальним сезоном: звідки беруться "зайві" відсотки

Тимошенко у погонах "проїхалася" по залі Парламенту

Показати ще

Полуниця містить дуже багато фенольних сполук – біофлавоноїдів, які мають антиоксидантні властивості. Щоденне вживання полуниці підвищує здатність організму чинити опір впливу вільних радикалів і, таким чином, знизити погане самопочуття і уповільнити старіння.

знизити ризик раку

Ця травнева ягода багата на такий елемент як елагова кислота, яка є регулятором клітинного циклу. Ця речовина здатна зупиняти розвиток ракових клітин. також допоможе зміцнити імунітет. Саме тому полуниця – дієвий засіб у боротьбі з раком. До речі, Кайлі Міноуг, яка боролася з раком грудей, неодноразово зізнавалася, що полуниця завжди є в її раціоні харчування.

Для дієтичного харчування

Так, полуницю можна їсти навіть діабетикам, оскільки ягода, незважаючи на свою солодкість, має дуже низький глікемічний індекс. У ста грамах полуниці міститься всього 33 калорії.

також вдосталь можна сподивати полуницю тим, хто боїться набрати вагу.

Справи сердечні

Якщо зелені фрукти та овочі корисні для шлунково-кишкового тракту, то червоні ягоди знижують ризик виникнення і розвитку серцево-судинних захворювань. У полуниці міститься дуже багато магнію і калію, які здатні поліпшити роботу серця.

Полуниця корисна для алергіків. Незважаючи на те, що у багатьох людей є алергія на полуницю, це все лише від того, що хтось в дитинстві з'їв її занадто багато. А насправді, з-за свого унікального біохімічного складу полуниця пригнічує запальні процеси і певні біохімічні реакції, пов'язані з проявом алергії.

Нагадаємо, на українських ринках рекордно впали в ціні екзотичні фрукти.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, відомий тренер Аніта Луценко розповіла, як правильно щодня вживати воду.

Також портал Знай.ua писав, що лікарі порадили найкорисніший чай: від хвороб та для гарного самопочуття.