Солодкувато-кислуватий на смак чайний напій яскраво-червоного кольору знайомий всім. Це каркаде, або чай з гібіскусу, вважається одним з найкорисніших напоїв. Повідомляє Clutch.

Регулює артеріальний тиск

Вживання чаю каркаде знижує систолічний та діастолічний артеріальний тиск. Науково доведено, що цей напій знижує систолічний артеріальний тиск, в середньому, на 7, 58 мм ртутного стовпчика, а діастолічний — на 3,53.

Захистить від бактеріальних інфекцій

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Чай з гібіскусу — напій, в якому міститься рекордна кількість антиоксидантів. Це речовини, які захищають організм від шкідливих бактерій, що викликають хвороби людини.

Допоможе в схудненні

Проведені дослідження довели, що щоденне вживання цього чаю (разом з помірною дієтою) прискорює процес схуднення в рази. Зрозуміло, якщо пити його без додавання цукру.

Захистить від раку

У складі чаю каркаде містяться поліфеноли — речовини, що володіють потужним протираковими властивостями.

Для шлунка

Чай з пелюсток гібіскуса дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, сприяє кращому виробленню жовчі і має антибактеріальну дію.

Чай каркаде не рекомендують пити людям, у яких гастрит з підвищеною кислотністю і виразка шлунка, оскільки каркаде має властивість підвищувати кислотність.

Незважаючи на багато лікувальні властивості, каркаде не панацея, тому вживати його слід помірно.

Та яскраво виражена кислинка, яка робить смак напою незабутнім, є і джерелом ряду протипоказань до вживання. Кислота, яка є в чаї, здатна пошкодити зубну емаль. Тому лікарі не рекомендують пити більше трьох чашок каркаде в день.

Звичайно, каркаде рекомендований тим, у кого проблеми зі зниженням частоти роботи серця. Але варто пам'ятати, що напій розріджує кров і збільшує навантаження на серце.

Також каркаде знижує тиск. Тому його не варто пити, якщо серце працює швидше звичайного.

Нагадаємо, онкологи благають не пити гарячий чай. Американські вчені виявили, що температура води впливає на розвиток хвороб стравоходу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою напоїв. Прийнято думати, що схуднення - нелегка праця, і добитися його можна тільки за допомогою правильного харчування і спорту. Однак є ще один секрет.

Також "Знай.uа" писав, у каві виявили ліки від страшного чоловічого захворювання. Вчені провели ряд експериментів і встановили цілющі компоненти ароматного напою.