Кліматичні зміни призвели до того, що спекотна пора року стала значно коротше - починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Однак, затяжних дощів чекати не стоїть, а в липні почнеться справжня спека — до +32+34 градусів. Про це розповів синоптик Леонід Горбань в коментарі журналістам, пише 24 канал.

За його словами, червень в Україні почнеться з дощів і прохолодної погоди. У західних областях температура становитиме +15+17 градусів, а в центральних областях і на сході трохи більше +17+19 градусів тепла. А з 6 червня буде різкий стрибок температури вгору — до +22+26 градусів.

16−17 числа в Україну прийдуть сильні зливи з градом і шквальний вітер. Взагалі червень цьому році буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається. 14−15 червня розпочнеться спека — до +27+32 градусів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З 17 червня почнеться друга хвиля похолодання - стовпчики термометрів опустяться до +21+24 градусів. Така погода протримається до кінця місяця, а 28−29 червня місцями можливі легкі літні дощі", - прогнозує Горбань.

Липень буде дуже спекотним цьому році. Місяць також почнеться з прохолодної погоди, яка затягнулася ще з останніх чисел червня. А з 6−7 числа повернеться сильна спека +27+32 градуси, яка затягнеться мінімум на тиждень до 17 липня.

18−20 липня прийде легке похолодання до +19+24 градусів і дощі, через що повітря буде свіжим. Однак, 22 числа стовпчики термометрів знову піднімуться до +34 градусів і така аномальна спека протримається до кінця місяця. Незначні опади українцям варто чекати в початку місяця — 4 і 8 липня і в наприкінці - 27−28 числа.

Останній місяць літа, серпень, почнеться спекою - +24+32 градуси, що затримається на півтора тижні. Вже з 10 серпня температура почне різко падати до +19+22 градусів і нижче. Закінчиться літо в Україні прохолодною погодою і дощами.

Нагадаємо, інститут керуючого, оновлені платіжки і пеня: як новий "комунальний" закон змінить життя українців.

Як повідомляв Знай.uа, сума оплат по комуналці побила рекорд: такого в історії України ще не було.

Знай.uа писав, погода на вихідні: буйна стихія покаже українцям свій норов.