Національний банк України (НБУ) на 11 травня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,20 грн/долар, що на 4 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 11 травня встановлено на такому рівні: 2620,5887 гривень за 100 доларів (-4,3663 гривень).

При цьому курс долара на 10 травня становить 2624,955 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, протягом найближчих 3 років темпи зростання номінальних зарплат в Україні впадуть нижче 10%. Про це йдеться в Інфляційному звіті Національного банку України.

Для пересічних українців це означає, що зростання зарплат сильно сповільниться. В огляді зазначається, що з урахуванням інфляції зростання зарплат у реальному вираженні сповільниться до 4%. Це буде відповідати зростанню продуктивності в економіці і не буде створювати додаткового інфляційного тиску.

Згідно з прогнозом, рівень безробіття до кінця 2021 року очікується на рівні 8,7% (за методологією МОП), що близько до оцінок природного рівня. При цьому досить високий рівень природного безробіття визначається структурними чинниками, зокрема невідповідністю працівника кваліфікаційним вимогам роботодавців та міграційними процесами.

Середня номінальна заробітна плата штатного українського працівника в березні поточного року зросла порівняно з березнем минулого року на 22,1% – до 10237 грн.

За інформацією Держстату, середня номінальна зарплата штатного працівника в Україні в березні поточного року в 2,5 рази вище мінімальної зарплати, яка становить 4173 грн. Згідно з результатами березня, показник середньої зарплати в Києві склала 16207 грн.

Нагадаємо, українців "ощасливили" перед Великоднем доларом по 8.

Як повідомляв портал Знай.uа фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) завершив ліквідацію Смартбанку.

Знай.uа писав фінансисти спрогнозували курс долара по закінченню виборів.