Глава Православної Церкви України Епіфаній назвав питання Київського патріархату неправильним, як фактично, так і юридично.

Про це він розповів в одному з інтерв'ю.

Епіфаній
Епіфаній

“Говорити зараз про те, що всупереч ухвалам Помісного собору УПЦ КП і Об'єднавчого Собору 15 грудня 2018 року і далі структурно існує Київський Патріархат - неправильно. Це неправильно і фактично, і тим більше юридично“, - зазначає глава церкви.

За його словами, ПЦУ, УПЦ КП і особисто Філарет сильно вплинули на те, що Україна отримала Томос.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

“Але все це, всю повагу і любов не можуть переважувати розуміння того, що в умовах після об'єднання та отримання Томосу ідея Київського патріархату… може розколоти православну церкву. Сьогодні повернення до попередньої структури Київського патріархату означає повернення назад, в ізоляцію, втрату томосу і всіх здобутків церковної незалежності“, - каже митрополит.

Варто нагадати, що Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з нагоди Дня Перемоги. Митрополит нагадав про ціну світу і звернувся до українців з важливими словами.

Епіфаній зазначив, що люди повинні пам'ятати про ціну світу, щоб "ніколи знову не повторилася світова катастрофа такого масштабу". Про це він написав у Twitter.

Митрополит нагадав усьому світові, що українці ціною власного життя зупиняють навала агресора:

"Ми, українці, добре розуміємо цінність світу. Тому закликаємо світ спільно протистояти будь-яким спробам розпалити новий світовий конфлікт…

Пам'ятаємо, що ціною світу, який збережений у різних куточках України, ціною нашої можливості бути в безпеці вдома з рідними і близькими - є здоров'я і навіть життя, яке українські військовослужбовці сьогодні віддають на Донбасі, захищаючи Батьківщину від російського агресора".

Нагадаємо, РПЦ закликала росіян вмирати за Одесу

Як раніше повідомляв "Знай.ua", мережі відреагували на зустріч Зеленського та Епіфанія

Також "Знай.ua" писав про те, що Епіфаній зворушливо звернувся до Зеленського в світлу Пасху