У неділю, 12 травня, крім Дня матері у світі відзначається ще одне важливе свято - Міжнародний день медичної сестри.
Історія свята
За словами істориків, свято зародилося дуже давно, ще під час Кримської війни у 1853 році. У той час британка Флоренс Найнтінгейл організувала штаб сестер милосердя, у який могла вступити будь-яка жінка. Незважаючи на те, що медсестри не отримували освіти, вони доглядали за пораненими і ассистували лікарів.

Офіційне свято Міжнародних день медичної сестри було встановлено у 1974 році 12 травня - у день народження Флоренс Найнтінгейл.
Традиції
У Міжнародних день медсестри по всьому світу влаштовують різні круглі столи і майстер-класи, пов'язані з професією.

У професійне свято медсестрам дарують букети квітів, цукерки та різні подарунки. Однак, кожна жінка цієї професії, яка любить свою роботу, прагне отримати премію імені Флоренс Найнтигейл. Ця медаль символізує добро і світло, а на її звороті написано: "За справжнє милосердя і турботу про людей, які викликають захоплення всього людства".
Професія сьогодні
Сьогодні щоб стати медсестрою потрібно отримати медичну освіту в коледжі або училищі. Жінки цієї професії допомагають у роботі лікарям і фельдшерам.

Найвищий профіль медсестри - це старша медсестра, яка контролює весь молодший персонал лікарні. Також є палатна медсестра – відповідає за пацієнтів, які перебувають у лікарні. Існує операційна сестра, яка допомагає хірургам під час проведення операцій. Дільнична медсестра відповідає за хворих на ділянці, а процедурна - бере аналізи.
В обов'язки медсестри входять уколи, крапельниці, прививки і конроль за хворими.