Відомий педіатр Комаровський, правила якого успішно використовують багато батьків по всій країні, розповів на своїй сторінці в Instagram про кращий антибіотик. Він відповів на питання про те, який антибіотик краще всього застосовувати для боротьби з кишковими інфекціями.

Доктор Комаровський пояснив, що в більшості випадків кишкові інфекції не потребують лікування антибіотиками: "Дуже невелика кількість кишкових інфекції, таких як дизентерія або черевний тиф, лікуються антибіотиками обов'язково. Головна небезпека при кишкових інфекціях – це не бактерія, а те, що бактерія, яка викликає запальний процес в ШКТ, призводить до того, що організм не може засвоювати воду, і звідси виникає пронос. Головна небезпека кишкової інфекції в тому, що організм дитини втрачає воду".

З цієї причини, як підкреслив лікар-педіатр, найважливішим при лікуванні кишкової інфекції є не допустити зневоднення до тих пір, поки організм сам не сформує імунітет. На закінчення він зазначив, що головним "антибіотиком" при лікуванні кишкових інфекцій є рідина.

Доктор Комаровський

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що доктор Комаровський розповів на своїй сторінці в соціальній мережі про те, чи можна давати антибіотики дітям. Він заявив, що їх необхідно приймати дитині не тоді, коли батьки переконані в їх потребі, а лише коли є бактеріальна інфекція. Він назвав той випадок, коли батьки самі приймають рішення про антибіотики, соціальним злочином.

Як повідомляв портал "Знай.uа": доктор Комаровський розкрив секрети загартовування горла у дітей. Він зазначив, що все слід починати з води кімнатної температури. Далі настає черга напоїв з холодильника, а далі і морозива, яке слід спочатку їсти по чайній ложці кілька разів на день.

Також "Знай.uа" писав, що Євген Комаровський розповів про поведінку батьків, якщо у їх дітей спостерігається алергія на домашніх тварин. Він підкреслив, що дитині в жодному разі не слід уникати спілкування з цими тваринами, оскільки імунна система повинна якомога раніше звикнути до алергену.