У червні 2019 року українці відпочиватимуть більше. За календарем цьго місяця ми матимемо два свята: православне та державне. Так, з нагоди Трійці та Дня Конституції, влада затвердила додаткові вихідні.

Православне свято Трійцю цього року православні християни святкують 16 червня, тому традиційно наступний понеділок також буде вихідним днем, таким чином, ми отримаємо три вихідних поспіль: 15, 16 та 17 червня.

День Конституції України, який офіційно святкуємо 28 червня у 2019 році припадає на п’ятницю, тож українці отримають три дні вихідних поспіль: з пятниці, 28 червня, по неділю, 30 червня.

Календар вихідних у червні

27 червня роботодавцям рекомендують відпустити працівників раніше, скоротивши робочий день.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наступного разу довгі вихідні уряд рекомендував наприкінці літа: День Незалежності України, 24 серпня, припадає на суботу, попередній робочий день буде коротким, а 24-26 серпня – вихідні.

відпочинок

Яку погоду прогнозують синоптики на літо 2019

Через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Однак, затяжних дощів чекати не варто, а в липні почнеться справжня спека — до +32+34 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбаль зазначив, що вже в середині червня стихіязавдасть потужного удару, будемо потерпати від спеки.

Нагадаємо, Трійця (Свята П'ятидесятниця, Зелені свята) завершує пасхальний цикл через п'ятдесят днів після Пасхи. Це свято - одне з 12 найважливіших у християн. У цьому році Свята Трійця випадає на неділю, 16 червня.

Як повідомляв портал Знай.ua, закон про захист державної мови може призвести до порушення окремих статей Конституції України і норм Європейської Хартії про регіональні мови.

Також Знай.ua писав про те, що українцям відповіли на наболіле питання щодо розпуску Верховної Ради.