З приходом літа економісти прогнозують зниження цін на деякі овочі та фрукти. Також стало відомо, що готує для українців курс валют, пенсійна реформа, закони про податки а аліменти.

Ціни на овочі

Вже зовсім скоро на українських ринках з'явиться перший врожай вітчизняних овочів. Так, експерти прогнозують, що новий урожай цибулі буде доступніший, ніж той, що продається зараза з минулого року.

ринок

Пенсії та прожитковий мінімум

З 1 липня загальний показник прожиткового мінімуму в Україні зросте з 1853 до 1963 грн. Разом з цим, збільшаться виплати пенсіонерам, які втратили працездатність. Їхня пенсія складе від 1564 грн.

Також в Україні збільшать прожитковий мінімум на дітей до 6 років - до 1699 грн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

пенсії

Податки

"Для першої групи платників єдиного податку ставка встановлюється в межах 10% прожиткового мінімуму", - йдеться у ст. 293 Податкового кодексу. Так, до 1 липня показник ПМ для працездатного становить 1853 грн, а ставка – 185,3 грн. Після першого липня прожитковий мінімум становитиме 1963 грн, тому відповідно і ставка зюільшиться до 196,3 грн.

Аліменти

Оскільки у липні збільшується прожитковий мінімум, відповідно збільшаться і мінімальні аліменти. Однак кінцеву суму виплат на вимогу одного з батьків має призначити суд, оскільки ці виплати залежать від багатьох чинників.

гроші

Що буде з доларом

За прогнозами фінансових аналітиків,раптових стрибків курсу долара не передбачається. Втім є два сценарії розвитку ситуації, один з яких негативний. Труднощі у гривні можуть виникнути на тлі торговиє воєн на овнішніх ринках та проблеми у співпраці нашої країниз МВФ.

Втім, економісти не виключають, що долар влітку може опуститись до позначки 25,9 грн/дол.

долар

Оренда житла

Літо - це гаряча пора й на ринку нерухомості, особливо друга його половина. Експерти передбачають, що оренда квартир може зрости на 10-15% найближчим часом.

Оскільки влітку спостерігається значний приплив студентів, попит на квартири, обосливо бюджетні варіанти, зростає. Тому власники скористаються нагодою, щоб підняти ціни.

Нагадаємо, економісти розповіли, коли долар опуститься до рекордної позначки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям перелічили нові умови призначення субсидій.

Також Знай.ua писав про те, що українцям назвали умови, коли можна вийти на пенсію.