Почесний Патріарх Київський і всієї України Філарет зустрівся в столичному Володимирському соборі з архієреями Православної церкви України.

Передає Інформатор

Філарет
Філарет

Філарет відправив запрошення предстоятелю Православної Церкви України Епіфанію, щоб провести богослужіння у Володимирському соборі разом.

“Тому, оскільки своїм невдоволенням Ви виявили бажання взяти участь у святкуванні покровителя нашої Української православної церкви, митрополита Київського, я з радістю запрошую Ваше Блаженство на свято святителя Макарія в кафедральному патріаршому соборі, де ми щороку збираємося всім єпископатом для утвердження нашої єдності і зміцнення нашої Церкви”, — резюмував патріарх.

Але, судячи з фотографії, замість Єпископа на богослужіння прийшло 4 з 62 архієрів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На знімках можна помітити архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, митрополита Білгородського і Обоянського Іоасафа, митрополита Богородського Адріана і архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора.

Відзначається, що раніше Філарет заявляв про розкол в ПЦУ.

"Хіба це спілкування? Коли кожен день потрібно керувати Церквою. Тому спілкування немає. З-за того, що немає спілкування – а воно повинно бути – церква розділилася тому зараз моє завдання, як патріарха, зберегти українську церкву", - розповів Філарет

До того ж, він припустив, що церква розділиться, а після неї буде створена "єдина Церква - Київський Патріархат".

"Допускаю. Але ми створимо єдину церкву", - зазначає Філарет.

Варто нагадати, що Глава Української Православної церкви Епифаній розповів про конфлікт з патріархом Філаретом. Відповідний коментар він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Я вже неодноразово наголошував, що Київський Патріархат зіграв дуже важливу роль у визнанні та отримання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви. Особисто Святійший Патріарх Філарет зробив дуже багато для того, щоб Українська Церква стала справді незалежною, визнаною серед інших Помісних Православних Церков. Тому надалі будемо разом розвивати вже єдину Помісну Православну Церкву. Повернення немає. Тому повернення до попередньої структури Київського Патріархату означає повернення назад, в ізоляцію, втрату Томосу і всіх здобутків церковної незалежності", - написав він.

Нагадаємо, Патріарх Філарет ошелешив українців заявою: Варфоломій не зрозуміє, Томос можуть відібрати

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Епіфаній розкрив подробиці скандалу з Філаретом

Також "Знай.ua" писав про те, що Епіфаній заговорив про доленосне рішення церкви