Знаючи посівний календар зы зазначенням днів молодика, повного місяця, чверті Місяця, розташуванням Місяця в знаках Зодіаку, а також сприятливих і несприятливих днів для посадки рослин, у тому числі кімнатних, господині завжди будуть в курсу, коли та що висаджувати на городі, щоб отримати гарний врожай. Також календар допоможе вам правильно спланувати момент посадки рослин та вести правильний догляд за ними.

Місячний календар городника і садівника на Травень 2019 року

Вибравши сприятливі дні для робіт в городі і саду, Ви збережете свої позитивні сили і настрій, позбавите рослини від всіх небезпек, знайдете гармонію зі своїм городом і садом, - пише "Світ космосу".

Що сіяти та садити у травні

На початку травня грунт вже достатньо прогрівся і ще добре зволожений, тому час висаджувати рослини, саме зараз вони можуть добре вкорінитися.

На початку травня час для висадки ярого часнику, цибулини якого будуть формуватися влітку.

Також городники рекомендують зараз висаджувати цибулю Перед посадкою дрібні цибулинки замочують на пару годин в розчині марганцівки, потім промивають і трохи підсушують.

Якщо ви виростити розсаду огірків у стаканчиках, то вже пора їх висадити у відкритий ґрунт.

З 10 травня сприятливий час для посадки розсади помідорів.

Щодо теплолюбивих баклажанів та перцю, їх рекомендують поки що потримат у теплицях, а висаджувати у відкритий грунт варто ближче до кінця травня.

Також у першій половині місяця проводять висадку розсади ранньої білокачанної і брюссельської капусти.

Також у цей час порв приступати до посіву моркви та буряка, а також пряних трав.

А от баштанні дині та кавуни повинні чекати ще до кінця місяця.

Найсприятливіші дні для посадки та пересадки рослин в червні 2019

Якщо ви хочете зібрати хороший урожай, то Вам очевидно необхідно, щоб у червні 2019 року все було зроблено, згідно з місячним посівного календаря.

Якщо Ви висаджуєте рослина, особливо це відноситься до багаторічників, деревах, у яких передбачається довгий термін життя, розсаду, то робити це слід тільки на зростаючому Місяці, бажано перед повним місяцем. В день новомісяччя цього робити не варто.

Рослини, посаджені перед повним місяцем, будуть відрізнятися високим зростанням. Подібно до того, як всі справи, спрямовані на розвиток, слід починати на зростаючому Місяці, так і нове життя на новому місці рослинам, особливо, багаторічникам слід давати на зростаючому Місяці.

Нагадаємо, українцям розповіли, коли чекати дешевих овочів.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти назвали причини різкого стрибка цін на овочі.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити дорогу цибулю.