У Харкові люди переривають сміттєві баки в пошуках їжі. Місцеві жителі змушені спостерігати за такою картиною мало не щодня.

Харків'янин Олександр Бутенко сфотографував це та показав в мережі, - пише Vgorode.

"Сміттєвий контейнер біля "АТБ", Салтівка. Люди чекають, коли магазин викине зниклі продукти, і намагаються хоч щось знайти собі! Як ми до такого докотилися?!", коментує очевидець.

Харків'яни стверджують, що відображений на фото випадок не поодинокий.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Я 8 років працюю в "АТБ", і весь час люди чекали, коли магазин щось викине. Це менталітет такий у нас", - повідомляє Таня Здесенко.

супермаркет, списання продуктів

"Я 8 років працюю в "АТБ", і весь час люди чекали, коли магазин щось викине. Це менталітет такий у нас", - повідомляє Таня Здесенко.

Часто люди, які чатують біля сміттєвих контейнерів, влаштовують бійки за ласий шматок.

Однак інші люди стверджують,що справа тут навіть не у тому, щоб прохарчуватися. Деяхто на цьому навіть намагається заробити.

Місцеві жителі, які часто спостерігають за цією жалюгідною картиною, стверджують, що біля деяких сміттєвих контейнерів поряд з супермаркетами є своя "мафія", яка полює за викинутими товарами, і, щоб не битися, вони займають чергу.

"Зустріла на вулиці сусідку", у неї на тильній стороні долоні цифра "5" намальована. Питаю, що це. А вона мені відповідає: скоро з магазину продукти викидати будуть, ось, черга до баку зайняла. Так, що цікаво, і не скажеш, що моя сусідка з нужденних, одягнена пристойно, на манікюр їздить",- розповідає харків'янка Тетяна.

прострочені продукти

З урни - на ринок

У Мелітополі місцеві жителі розповіли про випадок, коли люди продавали на ринку протерміновані товари, які щойно витягли зі смітника. Згодом про це дізналися в магазині, який викидав "прострочення" та прибрав баки.

Хто такі фрігани

Але є особлива категорія городян, які принципово їдять продукти з смітників на знак протесту проти тотального споживання. Їх називають фріганами.

"На перший погляд цей стиль життя може здатися дивним" - говорять харківський фриган Ян Герасимов.

"У супермаркетів є правило: вони повинні викинути продукт до того, як він зіпсується. Зазвичай, викидають за три дні до його реального зникнення. Тому копаючись в контейнерах супермаркетів рідко можна знайти якийсь древній продукт", - ділиться секретами хлопець.

Нагадаємо, українцям розповіли, коли чекати дешевих овочів.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти назвали причини різкого стрибка цін на овочі.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун розповіла, чим можна замінити дорогу цибулю.