З 17 по 19 травня у Києві на ВДНГ вже в 15-й раз пройде наймасштабніший тату-фестиваль України Tattoo Collection. Щорічно він збирає майстрів країни і ближнього зарубіжжя. Протягом трьох днів кращі татуювальники створюють нові роботи прямо на фестивалі, найоригінальніші — беруть участь у битві за головний приз Tattoo Collection — легендарний кубок Golden Machine.

Для шанувальників тату-культури Tattoo Collection — місце знайомства з кращими тату-майстрами і можливість зробити нове якісне тату. Для професіоналів — можливість підвести підсумки індустрії за рік, ознайомитися з існуючими стилями, напрямками та технологіями сучасного татуювання і поборотися за можливість стати кращим у своїй професії.

Щорічно гості фестивалю набивають не менше 500 нових татуювань, а за кубок Golden Machine борються понад 300 майстрів з України, Польщі, Німеччини, Словенії, Італії, Туреччини і Білорусі.

У цьому році в числі учасників Tattoo Collection чекають особливого гостя: Єву Гребенюк. Це наймолодша татуировщица, яка буде набивати татуювання гостям фестивалю. Єві всього 7 років.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кожен день тату-фестивалю — це цікаві активності і для учасників, і для гостей.

Професійні майстер-класи:

Тривалість кожного майстер-класу - 7 годин. За цей час учасники МК розберуть технічні аспекти нанесення татуювання, дізнаються все про тонкощі підготовки ескізу з урахуванням анатомічних особливостей тіла, зможуть розібрати і внести корективи у власні роботи.

17 травня - майстер-клас на тему "Кольорове татуювання. Основні принципи правильного загоєння".

18 травня - майстер-клас на тему "Black & Grey abstract portrait".

19 травня - майстер-клас на тему "К ​​- контраст".

Зона безкоштовних татуювань:

Унікальна зона з безкоштовними татуюваннями вже кілька років збирає чергу з гостей фестивалю. Всі вони приходять сюди з однією метою - завдати нове татуювання наосліп. Зробити тату у професійного майстра тут можна абсолютно безкоштовно, але є одне "але" - який ескіз вибере татуювальник, ви дізнаєтеся тільки коли тату вже буде на тілі. Спочатку відома тільки загальна тематика малюнків. У минулому році це були олдскульний татуювання за ескізами Нормана Коллінза, в цьому - всі безкоштовні тату так чи інакше будуть пов'язані з музикою.

Музична програма:

Традиційно всі три дні на фестивалі працює велика сцена. Вдень тут нагороджуватимуть кращих тату-майстрів, а ввечері грати концерти.

17 травня - молоді, але талановиті групи M!ne і "Хмарно з Проясненнями"

18 травня - реггі-даб колектив Dub Splash Soundsystem

19 травня - молода інді-поп група з Умані Our Atlaantic, а також володарі премії за кращий інді-альбом минулого року - The Unsleeping.

Виступ групи 5'NIZZA

Хедлайнером фестивалю цього року стане легендарний дует 5'NIZZA.

Розпочата зі стихійних виступів, 5'NIZZA стала культовою задовго до виходу першого альбому і попадання в теле- і радіо ефір. Ще й сьогодні головні хіти групи нерідко можна почути у виконанні вуличних музикантів, у дворах різних країн і міст або просто на гостинній кухні. Після гучного реюніона в березні 2015 група випустила новий альбом "Ку", ще раз довівши своїми живими виступами, що ті чесність і щирість, за які ми полюбили 5'NIZZA на початку 2000-х, нікуди не поділася навіть через майже 20 років.

Вогняне шоу

Фаєр-шоу арт-проекту Abha вже підкорило серця глядачів в Польщі, Німеччині, Франції та інших країнах Європи. І ось уже п'ятий рік Abha захоплюють своїми вогняними шоу гостей фестивалю Tattoo Collection. У цьому році для фестивалю вони підготували спеціальну програму в етнічному стилі. На гостей чекають: море вогню, іскор, ходулісти і хула-хупери.

Зірковий гість

Щорічно спеціальним гостем Tattoo Collection стає один з головних світових фріків. Навесні 2018 у Києві вітали найбільш пірсінговану людину планети Залізного Рольфа, а роком раніше - людину-шахи Метта Гона. Цієї весни гості Tattoo Collection зможуть познайомитися зі знаменитим французьким дизайнером-декоратором Корж Зе Скалл (Skorzh The Skull). Тіло цієї людини майже на 80% покривають тату. Захопленню мистецтвом татуювання передувала важка хвороба Коржа. У минулому чоловік страждав від ожиріння і викликаних ним захворювань. Все змінилося в 2010 році - 40-річний Корж кинув виклик самому собі і за допомогою спорту скинув понад 75 кілограмів. Наступним кроком стала серйозна адаптація тіла, про яку зазвичай не прийнято говорити в світі бодімодифікації. Після численних спортивних тренувань і навантажень тіло дизайнера прийшло в відмінну форму і перетворилося в ідеальне полотно для татуювань. Всього за кілька років на тілі дизайнера була створена цілісна картина, де кожен елемент - твір тату-мистецтва. Всі символи на тілі чоловіка відображають його власні захоплення, страхи і радості. Під час свого візиту в Україну Корж з радістю зробить селфі з усіма бажаючими, а крім цього - поділиться власним досвідом схуднення і модифікації тіла.

Дитяча зона

Міф про те, що фестивалі тільки для дорослих - давно в минулому. На Tattoo Collection завжди раді маленьким відвідувачам. В цьому році в дитячій зоні фестивалю на їх чекають: цікаві майстер-класи, аквагрим, дитячий майданчик з веселими атракціонами, надувною гіркою і аніматорами та ще багато цікавих активностей. Дітям до 12 років вхід вільний.

Благодійний аукціон

Кожен рік Tattoo Collection носить не тільки розважальну, але й соціальну складову. У цьому році на фестивалі проведуть благодійний аукціон, метою якого стане збір коштів для "Серцебиття", центру, де займаються навчанням, опікою та фінансуванням майбутнього покоління для подолання соціальних проблем адаптації дітей в повсякденному житті соціуму.

Також всі три дні фестивалю на території Tattoo Collection будуть працювати тематичний маркет, різноманітні фото-зони і великий фудкорт.

Tattoo Collection

17-19 травня, ВДНГ

Захід у Facebook

Нагадаємо, раніше співачка, хіп-хоп виконавиця Alyona Alyona приголомшила несподіваним рішенням.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Олена Кравець з Кварталу 95 захопила красою в прозорій сукні.

Також "Знай.uа" писав, що українські рок-зірки влаштували голий шабаш в центрі Києва.