14 травня помер колишній міністр культури та радник президента України Юрій Богуцький.

Про це повідомляється на сторінці Національного палацу мистецтв "Україна" у Facebook.

На початку весни цього року Богуцькому зробили операцію. Останнім часом він перебував у комі і помер у віці 66 років.

Співчуття рідним та близьким померлого вже висловив президент України Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"З глибоким сумом зустрів звістку про смерть Юрія Петровича Богуцького – людини непересічного таланту і високого почуття громадянського обов’язку. Ми втратили державного діяча, який багато зробив для розвитку національної культури, підтримки митців", - зазначив глава держави.

Юрій Петрович Богуцький народився 24 вересня 1952 року в селі Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області. Був українськии політиком, Академіком Національної академії мистецтв України, Заслуженим діячем мистецтв України, професором, кандидатом філософських наук, директором Інституту культурології АМУ та радником Президента України.

Відмітимо, в Каліфорнії на 97 році життя померла одна з найвідоміших голлівудських актрис 1960-х років Доріс Дей. За інформацією її представників, вона померла в оточенні близьких друзів.

Дей відома, як одна з ключових актрис так званого «золотого століття Голлівуду». Вона отримала всесвітнє визнання за ролями у стрічках: «Людина, який занадто багато знала», «Інтимна розмова», «Роман у відкритому морі» які знімалися в 1950-ті роки. Крім того, вона була однією з найбільш високооплачуваних актрис всього XX століття.

Доріс досягла чималого успіху і як співачка – її дискографія включає в себе понад двадцять альбомів. Її композиції п'ять разів піднімалися на вершину американських чартів. Дей належать дві зірки на Алеї слави в Голлівуді - за внесок у кіноіндустрію і в індустрію звукозапису.

Нагадаємо, при загостренні на Донбасі загинули українські герої, непоправну втрату оплакує вся країна.

Як повідомляв Знай. ua, помер легендарний актор з фільму "Бетмен".

Знай. ua писав, що колишнього воїна АТО засудили до довічного ув'язнення.