Стало відомо, що за 5 років російської агресії на території окупованого Донбасу в рамках гуманітарного проекту "Евакуація 200" з району бойових дій було вивезено 1736 тіл захисників України. При цьому 71 військовослужбовець вважається зниклим без вісті.

Про це повідомив начальник управління Цивільно-військового співробітництва Збройних сил України полковник Олексій Ноздрачов на брифінгу у вівторок, 14 травня.

"З 2014 року в рамках реалізації гуманітарного проекту "Евакуація 200" пошукові групи вивезли з району бойових дій 1736 тіл, 865 транспортовано до місць остаточного поховання і передано родичам загиблих", - розповів Ноздрачов.

Також він уточнив, що за весь період АТО і операції Об'єднаних сил ЗСУ було враховано 525 безвісти зниклих. На сьогоднішній день у ЗСУ 71 військовослужбовець вважається безвісти зниклим.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Крім того, Ноздрачов повідомив, що вже є 28 позитивних результатів ДНК, "це дає можливість зменшити кількість захисників, які вважаються зниклими без вісти".

Полковник зазначив, що гуманітарний проект "Евакуація 200" працює з вересня 2014 року, і додав, що робота з пошуку зниклих безвісти, евакуації тіл загиблих і транспортування до місця поховання продовжується на постійній основі.

Відділ ГВП, який координує цей проект, сприяє слідчим органам, співпрацює з органами державної влади, зокрема, установами судової експертизи МОЗ, Нацполіцією, Червоним Хрестом.

Нагадаємо, що радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин розкрив ймовірні плани слуги народу щодо врегулювання ситуації на окупованому Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, в центрі української столиці на вулиці Інститутській приступили до підготовчих заходів щодо зведення меморіалу Героїв Небесної сотні.

Також портал Знай.uа писав, українські військові можуть повернути всю територію Донбасу під свій контроль менше, ніж за добу. Про це розповів колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв.