Шостий апеляційний адміністративний суд Києва виніс вирок щодо заборони популярного телесеріалу "Свати".

Про це повідомляє прес-служба суду, пише Politeka.

"Колегія суддів Шостого ААС розглянула скарги Служби безпеки України та Державного агентства України з питань кіно в адміністративній справі за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1", ТОВ "Кіноквартал" до Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно, Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

У середу, 15 травня, колегія шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію щодо заборони показу серіалу "Свати". Рішення суду нижчої інстанції, яке передбачає скасування заборони на в’їзд в Україну російського актора Федора Добронравова і ретрансляцію деяких його фільмів залишили без змін. Держкіно і СБУ намагалися юридично оскаржити дане рішення.

"Під час ухвалення рішення у справі, судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань", – пояснили в суді.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також ми писали, що Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня. Рішення прийняв суддя Владиславом Дев'ятко.

Нагадаємо, що раніше окружний адміністративний суд Києва виніс вирок щодо справи заборони телесеріалу "Свати". Серіал дозволили для показу в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", популярна актриса, виконавиця головної ролі у відомому серіалі "Свати" Анна Кошмал показу шанувальникам, як виглядає без макіяжу.

Також "Знай.ua" писав, Верховна Рада України нарешті визначилася із датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.