Окружний адміністративний суд Києва виніс вирок щодо справи заборони телесеріалу "Свати". Відтепер в Україні дозволили показ цього серіалу.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Позов до суду подали ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1" і ТОВ "Кіноквартал".

"Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки з підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону на в'їзд громадянинові РФ Федору Добронравову і скасував відповідну постанову", - йдеться в повідомленні.

Кадр із серіалу Свати

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Окрім того суд розглянув справу за щодо заборони в'їзду в Україну російському акторові Федору Добронравову, який зіграв одну з головних ролей у серіалі "Свати". Орім того, анулювали рішення про те, що в Україні не можна показувати деякі фільми з його участю.

Також суд визнав протиправними дії СБУ щодо звернення до Міністерства культури про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. І скасував цей наказ відомства, а також наказ Держкіно в частині анулювання держпосвідчень на право розповсюдження і демонстрування серіалу.

Нагадаємо, Володимир Зеленський про Україну, Путіна та українську владу: 10 знакових цитат. Цікаво, що сьогодні лідером соцопитувань є Володимир Зеленський. Ми зробили огляд цитат кандидата у президенти, які набули масштабного розголосу. У своїх висловлюваннях Зеленський звертався до президента країни-агресора Володимира Путіна, порівнював Україну з порноакторкою і критикував українську владу, зокрема, за заборону свого серіалу "Свати".

Як повідомляв портал "Знай.ua", команда Зеленського поділилася з підписниками приємною подією – Зе!Офіс тепер відкрито і в Канаді.

Також "Знай.ua" писав, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що поруч з його офісом була виявлена спеціалізована станція для прослуховування розмов.