У 2018 році колишня резиденція екс-президента-втікача України Віктора Януковича "Межигір'я" офіційно задекларувала три мільйони гривень благодійних внесків.

Межигір'я

Про це повідомив комендат колишнього маєтку Януковича Денис Тарахкотелик.

Однак журналісти встановили, що ця сума 12 разів менша, ніж та, яку він раніше озвучував у ЗМІ, повідомляє "Наш Київ".

До рук журналістів потрапила копія декларації НПУ "Межигір'я" за 2018 рік, згідно з якою розмір отриманої благодійної допомоги становить 3 007 406 грн, а внески членів організації – 36 043 грн. Водночас на утримання об'єкта за звітний період було витрачено 3 070 062 грн.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У той же час раніше Денис Тарахкотелик неодноразово заявляв, що сума доходів "Межигір'я" становить від 32 до 36 млн грн, які повністю йдуть на утримання комплексу. Із цих заяв випливає, що офіційно задекларована виручка щонайменше у 10-12 разів менша за публічно заявлені дані.

Денис Тарахкотелик

Втім, озвучена сума також може бути значно занижена.

Нагадаємо, в колишній резиденції президента-втікача Віктора Януковича запланували провести масштабну, першу після Евромайдану, інвентаризацію.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Ревізори від правоохоронців і прокуратури перевірять інформацію активістів про те, що на території Межигір'я (можливо, між хонкой і вертолітним майданчиком) знаходиться таємний бункер, який використовувався Януковичем для зберігання цінностей. Про це в ексклюзивному коментарі повідомив глава Агентства по розшуку та менеджменту активів Антон Янчук.

Як повідомляв раніше Знай.ua, скромний президент, який дійсно служить своєму народові і не зловживає своїм становищем - таке буває тільки в найсміливіших мріях.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Чомусь будь-який президент вважає своїм обов'язком спорудити небувалі "хороми" і купатися в розкоші. І наш гарант Петро Порошенко - не виняток. Канал 1+1 показав, як виглядає маєток Порошенко в Козині зсередини. І додають: про таку розкіш не мріяв навіть Янукович, але дещо спільне з Межигір'ям все-таки є.

Також Знай.ua писав про те, що Нацагенство з розшуку активів уже протягом багатьох місяців не може знайти управляючого у маєток президента-утікача Віктора Януковича "Межигір’я".