Верховна Рада України в четвер, 16 травня, продовжила про розмитнення автомобілів ще на 90 днів пункт закону, який передбачає накладення штрафних санкції на власників авто з іноземною реєстрацією.

Відповідне рішення підтримали 236 народних депутатів.

Поправки з голосу озвучила нардеп від БПП, глава податкового комітету парламенту Ніна Южаніна. Вона уточнила, що штрафи почнуть діяти з 24 серпня.

"У зв'язку з тим, що сьогодні ми провели позачергове засідання комітету і врахували прохання про відстрочку застосування закону 2612 ще на 90 днів, у пунктах 9.2 та 9.3 розділу 21 прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України і в пункті 1 розділу 2 прикінцевих положеннях закону України 2612 від 23.11.2018 року цифри 180 замінити цифрами 270", – сказала Южаніна

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Южаніна також підкреслила, що відповідне рішення тимчасове і штрафи, про які говорилося раніше, почнуть застосовувати до водіїв з 24 серпня.

штраф

Як відомо, відповідно до чинного закону, поліція зможе отримувати інформацію з бази даних митної служби та перевіряти, чи не порушив водій на єврономерах терміни перебування в країні.

Так, можна буде накладати такі штрафи:

  • за водіння машини на єврономерах – 8500 грн;

  • повторне протягом року водіння "євробляхи" – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;

  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;

  • Якщо не розмитнив авто після 30 діб - власника оштрафують на 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, парламентарі прийняли важливий закон, що стосується водіїв.

Як повідомляв портал Знай.ua, напередодні голосування за новий законопроект про розмитнення, власники євроблях зібрались під Кабміном та вимагали Гройсмана на аудієнцію.

Також Знай.ua писав про те, що Україну наводнили авто-потопельники зі США. Водіїв попереджають бути обережними та не спокушатися надто низькою ціною.