Верховна Рада України сьогодні на вечірньому засіданні виконала одну з вимог, висунутих власниками автомобілів з європейської реєстрацією.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що Верховна Рада проголосувала за відстрочення введення штрафів за водіння нерозмитнених автомобілів ще на три місяці, тобто до 24 серпня.

Зокрема, законопроект передбачає продовження перехідного періоду зі 180 днів до 270 днів.

Активісти "АвтоЄвроСили" на мітингу
Активісти "АвтоЄвроСили" на мітингу

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що у середу, 15 травня, тисячі активістів Авто Євро Сила зібрали під Верховною Радою багатотисячний мітинг - євробляхери вимагають від парламенту та уряду перегляду акцизу на розмитнення автівок. Євробляхери вимагають змінити правила розмитнення автомобілів на єврономерах, адже сьогодні цей процес у відсотковому еквіваленті складає 200-300% від вартості самої євробляхи.

Нагадаємо, на українському авторинку з'явилась велика кількість вживаних авто, привезених зі Сполучених Штатів. Однак не дивлячись на всю привабливість ціни та цікавих моделей, українців попереджають, що ці авто можуть принести чимало неприємних сюрпризів. Справа у тому, що багато транспортних засобів постраждали від урагану "Харві". Вцілілі машини намагають продати в інших країнах. Зараз автомобілі-"потопельники" скуповують перекупники, реставрують їх і виставляють на продаж клієнтам, які ні про що не здогадуються.

Як повідомляв "Знай.ua", штраф за порушення "транзиту" 8 500 грн. може бути скасований, якщо "добровільний внесок" 8 500 грн. сплачено навіть після накладення штрафу. Зокрема, експерти прийшли до такого висновку, переглядаючи рішення одного зі столичних судів.

Також "Знай.ua" писав, що згідно з новим законом, власники авто на іноземній реєстрації не можуть передавати їх іншим, працювати в таксі, а за перевищення терміну перебування в країні їх чекає штраф або конфіскація автомобіля. Сума штрафу залежить від тривалості прострочення і коливається від 8,5 до 170 тис. гривень.

Зеленський проти ВРУ: як Порошенко "кував перемогу" Зе. Пальчевський