Штраф за порушення "транзиту" 8 500 грн. може бути скасований, якщо "добровільний внесок" 8 500 грн. сплачено навіть після накладення штрафу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, експерти прийшли до такого висновку, переглядаючи рішення одного зі столичних судів.

Варто відзначити, що митниця винесла спеціальну постанову від 29 серпня 2019 року про накладення грошового штрафу у розмірі 8500 на осіб у разі порушення стоків перебування автомобіля на теиторії України у режиму "транзит", як це передбачається статтею 470 Митного Кодексу.

Євробляхи
Євробляхи

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте відповідно до рішення суду через декілька місяців оштрафований громадянин здійсним митне оформлення зазначеного автомобіля та сплатив 8500 грн. “добровільного внеску” на підставі пункті 9-3 розділу XXI Митного кодексу.

При цьому, громадянин оскаржив незаконність постанови митниці від 29 серпня 2018 року про накладення штрафу в розмірі 8500 грн. до Дніпровського районного суду м. Києва.

Звертаємо увагу, що у даному випадку “добровільний внесок” було сплачено через декілька місяців після накладення штрафу.

У свою чергу Дніпровський райсуд столиці розглядаючи позов вказав, що згідно ч.1 ст. 58 Конституції, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Тоді на підставі норм ч.1 ст. 58 Конституції рішенням від 18.03.2019 суд зробив висновок, що громадянин звільняється від адміністративної відповідальності, передбаченої ч.3 ст.470, та скасував постанову митниці про накладення штрафу.

Нагадаємо, власники автомобілів на іноземній реєстрації, які згідно нового закону не розмитнять автівки до 23 травня, не уникнуть суворого покарання. На українців чекають штрафи та конфіскації транспортних засобів. Вже з 25 травня в повну силу запрацює закон про розмитнення "євроблях".

Як повідомляв "Знай.ua", незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини. Почнеться це з 25 травня, коли в силу вступить закон про розмитнення "євроблях". При цьому багато водіїв не мають наміру платити.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні не менш популярними за "євробляхи" є автомобілі зі Сполучених Штатів. Тому експерти вирішили представити рейтинг автомобілів, від яких американці позбуваються в першу чергу.

Досвідчений Путін провокує "зеленого" Зеленського. Пономарьов про вибори 2019