Власники автомобілів на іноземній реєстрації, які згідно нового закону не розмитнять автівки до 23 травня, не уникнуть суворого покарання. На українців чекають штрафи та конфіскації транспортних засобів. Вже з 25 травня в повну силу запрацює закон про розмитнення "євроблях".

Про це пише "Сьогодні".

Як ловитимуть та покарають "неслухняних" громадян

Власники "євроблях" квапилися розмитнити свої машини до 22 лютого, дня закінчення пільгового режиму.

авто на єврономерах

"На сьогоднішній день навантаження вже не таке велике, як було місяць чи півтора тому", - констатує керівник територіального Сервісного центру Микола Рудик.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Втім, реєструвати транспорт захотіли не всі автовласники. Наприклад, Павло Крамбет купив два автомобіля з Європи. Але жоден з них так і не розмитнив.

автомобілі

"Ця машина коштує 1500-2000 євро. А щоб її тут розмитнити, треба 3500 євро. Це практично в два рази дорожче", - нарікає Павло.

Вдже з 24 травня тих, хто не встиг розмитнити авто згідно діючого закону, будуть штрафувати, а якщо після штрафів транспортний засіб не отримає український номер, його взагалі можуть конфіскувати.

Також авто конфіскують, якщо власник його передає іншим особам, або ж на такому авто працює таксі.

Сума штрафу залежить від тривалості прострочення і стартує від 8,5 тис грн. Максимальний штраф, передбачений законодавством становить 170 тисяч гривень.

гроші

Ловити порушників будуть правоохоронці. Вони вже отримали право зупиняти авто для перевірки законності їх перебування в Україні.

"Буде зроблений автоматичний електронний обмін інформацією з митними органами, прикордонною службою", - говорить заступник керівника патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Також, щоб уникнути штрафів, українцям пропонують вивезти їх за кордон та більше не ввозити. Але це також потрібно зробити до 25 травня.

Нагадаємо, автоексперти кажуть, що "евробляхи" вже масово здають на запчастини.

Нагадаємо, пенсіонера оштрафували за ремонт дороги за власник кошт.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, українцям нагадали про всі нюанси нового митного закону.

Також портал Знай.ua писав, що українці зможуть отримати компенсацію за ями на автошляхах.