Вибух реактора на Чорнобильської атомної електростанції став справжнім благом для природи. Багато років це місце могло похвалитися шикарною природою: квітучі дерева, вдосталь тварин і види, що тішать око. Але, з приходом людей, все пропало, як завжди і відбувається. Ліс випалили для пасовищ, а дерева були вирубані на дрова. Природа страждала. Коли 26 преля 1986 рік вибухнула ЧАЕС, вся промисловість зникла, а людина довгі роки не могла ступати на цю землю, то відразу почалися зміни.

Чорнобиль
Чорнобиль

Про результати життя місцевості без участі людини повідомляється на сторінці спільноти Державного агентства України з управління зоною відчуження в соціальній мережі Facebook.

"Квітуча природа наповнює життям застигле в часі прип'ятське колесо огляду." - йдеться у дописі до фото.

Квітуча природа наповнює життям застигле у часі прип'ятське колесо огляду. Гарний ракурс Anton Yuhimenko #фото #зонавідчуження #Припять

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Geplaatst door Державне агентство України з управління зоною відчуження op Vrijdag 10 mei 2019

На кадрі видно, як квітуча і пахуча рослинність витіснила собою всі залишки людської діяльності, створюючи неймовірну красу. Чорнобиль є унікальним доказом того, як природа може врятувати себе самостійно, а присутність людини тільки все ускладнює.

На сторінках спільноти опубліковані і інші фото, які наочно показують торжество природи.

Біля Чорнобиль-2 рясно квітне дика яблуня. Дякуємо за автентичне весняне фото Anton Yuhimenko

Geplaatst door Державне агентство України з управління зоною відчуження op Maandag 6 mei 2019

"Біля Чорнобиль-2 рясно цвіте дика яблуня. Дякуємо за автентичне весняне фото"- свідчить підпис до кадру.

Варто відзначити, що Зона відчуження - унікальне місце. У світі не так багато точок, в яких раніше жили люди, а тепер господинею там є природа. Своєю таємничістю і містикою Чорнобиль притягує екстремалів, любителей фотографії і просто допитливих туристів.

Нагадаємо, стали відомі жахливі факти, причини та наслідки чорнобильської катастрофи.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", НВО "воскресила" Чорнобиль.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що туристична мекка України стає дорожчою.