Український режисер Іван Тимченко присвятив фільм, який присвятив трагедії в Іловайську. Прем'єра картини "Іловайськ 2014" відбудеться на п'яту річницю в серпні 2019 року.

Тоді українські бійці потрапили у котел, який організували бойовики так званої "Новоросії" за допомогою російської регулярної армії. У ті трагічні дні за Україну віддали свої життя сотні військових і добровольців.

За основу сюжету були взяті реальні історії українців, які пройшли Іловайський котел. Зйомки фільму проходили в Києві, а також у Чернігівській та Кіровоградській областях. У них взяли участь крім професійних акторів добровольці, учасники тих подій, ветерани батальйону "Донбас".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Попередньо прем'єра призначена на серпень 2019 року, а 14 травня на відеохостингу YouTube опублікували перший трейлер картини "Іловайськ 2014".

Нагадаємо, герої, яких Україна втратила у лютому 2019 року.

Як повідомляв Знай. ua, Іловайський котел ожив болючими спогадами героїв.

Знай. ua писав, що Путін выбесил американського генерала з-за Криму.