16 травня в Києві в університеті імені Тараса Шевченка було проведено першу в Україні юридичну зоозахисну конференцію, яка була зініціована та організована ГО “Відкриті клітки Україна”. Окрім українських працівниць сфери юриспруденції, які активно проштовхуть відповідні законопроекти до ради, столицю відвідали також спікери з Польщі, Англії та Швеції, які поділилися досвідом регулювання прав тварин на державному рівні та розповіли про виклики, з якими їм довелося та доводиться зіштовхуватися у своїх країнах.

Останніми роками у світі стверджується думка, що гуманне поводження із тваринами - один з показників цивілізованого суспільства. Але ж в Україні донедавна до тварин ставилися як до неживих істот, речей.

На сьогоднішній день існує ціла низка проблем, та речей, які не передбачені законопроектами України, що дозволяє зловживати або ж знецінювати життя та здоров’я тварин. Серед таких неточностей в правових нормах можна виділити те, що, наприклад, тварина є об’єктом права, тому існує необхідність надання тваринам статусу "суб’єкта цивільних прав з особливим статусом". Також в законодавстві відсутні такі поняття як "каліцтво тварини", "тілесне ушкодження тварини", "власник тварини", "опікун тварини" тощо, необхідно внести ці поняття в законодавство.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За ініціативою ГО “Відкриті Клітки” було розроблено та випущено методички про правила поводження, якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами, в яких детально та по пунктам описано, що можна робити. Матеріали безкоштовні та їх можна вільно отримати, звернувшись до організації.

Нагадаємо, коаліція з 63 неприбуткових організацій переконали мережу готелів Hilton перейти на 100% cage-free яйця.

Один із міжнародних лідерів готельних бізнесів Hilton Worldwide (Hilton) оголосив про всебічний перехід на cage-freeпісля початку кампанії 63 значними зоозахисними компаніями з усього світу.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, чому "сказилися" ціни на овочі в Україні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, економісти підрахували, на скільки подорожчали популярні молочні продукти.

Також портал Знай.ua писав, що українцям нагадали, скільки вони відпочинуть у травні.