За церковним календарем у цей день відзначають перенесення святих останків святителя Миколая з Мир Лікійських у Барі. Інші назви свята: «Микола річний», «Микола теплий», «Микола травний», «Нікола милостивий», «Травний день». Теплим день назвали на противагу «Миколі Зимового», холодного, який відзначається 19 грудня.

Святого Миколая вважали покровителем коней, тому в день цього святого їх виганяли на ніч на пасовище, адже вже було багато високої і соковитої трави. Тварини могли наїстися і попустувати. А пастухи з погоничами розводили багаття, сідали за стіл з пирогами, яєчнями, бражкою і так веселилися до самого ранку.

Жінкам варто провести цей день в жіночій компанії, бажано на природі, обмінятися стрічками або хустками, а можна приготувати пироги. У Миколи можна попросити допомоги у здійсненні чуда, щоб захистив дітей, щоб допоміг помиритися з кимось, допоміг торговцю або морякові. Також йому моляться про врожайність року.

Народні прикмети на 22 травня

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Перед тим як працювати, слід прочитати «Отче наш». Жебракам потрібно обов'язково подати їжу або гроші. Якщо цього не зробите, то весь рік проживете в бідності. Миколу вважають Чудотворцем, і що він нікому не відмовляє в проханні. Тому навіть якщо у вас є про що помолитися, що не під його протекторатом, ви можете спокійно це зробити.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.