Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що виключно військовий варіант захоплення Донбасу не розглядається.

Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.

На запитання, чи є військовий варіант розв’язання конфлікту на Донбасі, він відповів: "Суто військового варіанту я не бачу".

Раніше колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв заявив, що українські військові можуть повернути усю територію Донбасу під свій контроль за менше, ніж за добу. Однак Хомчак не погодився з таким твердженням.

Руслан Хомчак

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Я Наєва ще не бачив, він зараз у відпустці, він є моїм заступником. Я йому поставлю це питання: чим він керувався (коли це заявляв – ред). Мені самому цікаво, як він це бачить", - зазначив начальник Генштабу.

Варто зазначити, що за словами Сергія Наєва, українській армії варто діяти швидко та закріпитися на кордоні України з Росією, аби в короткі терміни повернути тимчасово окуповані території під контроль України. Екс-командувач ООС також додав, що головним досягненням української армії за останній рік є те, що командувачі навчилися діяти продумати та давати достойну відсіч ворогу.

"Безпосередньо на військову операцію зі звільнення території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидкі дії, щоб дійти до українського кордону і там закріпитися", - зазначив екс-командувач.

Сергій Наєв
Сергій Наєв

Нагадаємо, США перевели Україні колосальну допомогу в доларах: такої суми вистачить на кожного.

Як повідомляв Знай.uа, команда Володимира Зеленського пояснила свою позицію щодо Медведчука. Так, "кума президента Росії Володимира Путіна" не бачать в якості боку України на переговорах у Мінську щодо врегулювання війни на Донбасі.

Також Знай.uа писав, що спливла гірка правда про провал українських захисників на Донбасі: на ворога з голими руками.