У понеділок, 27 травня в одеській колонії № 51 сталися заворушення. За попередніми даними, понад 15 осіб влаштували пожежу та втекли. Адвокат Сергій Старенький розповів нові подробиці інциденту.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Колонія вже давно на "чорному ходу". З керівниками колонії у засуджених було досягнуто домовленостей про розцінки на "запрєт". Дозволено було багато чого. І виїзди в ресторани, і побачення з повіями, і багато чого іншого. Але останнім часом керівники ціни почали піднімати. От засуджених це та обурило, вони почали висловлювати незадоволення", - розповів адвокат.

Сергій Старенький заявив, що конфлікт у колонії загострився близько п'яти днів тому. За словами адвоката, керівництво колонії звернулося до Міністерства юстиції України для вирішення проблеми, однак ті не відреагували належним чином.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Десь у четвер-п’ятницю адміністрація звернулась про допомогу до Мінюсту, але відповідь була "розбирайтесь там самі". Нічого кращого не придумали, як розібратися таким чином - в колонію були запрошені авторитети з волі, яких попросили переговорити з засудженими. От як ті поговорили - ми всі бачимо. Травмовані співробітники, колонія без адміністрації, необхідна допомога зовнішніх сил", - резюмував Сергій Старенький.

Окрім того він додав, що готовий бути посередником між сторонами, аби владнати конфлікт у колонії №51.

Якщо виникне необхідність, готовий виступити перемовником і посередником у вирішенні конфлікту у колонії 51. Якщо ситуацію не врегулюють мирним шляхом.

Geplaatst door Сергій Старенький op Maandag 27 mei 2019

Нагадаємо, що в Одесі в'язні підпалили колонію та втекли: силовики намагаються придушити бунт.

Як повідомляв портал Знай.ua, в дельфінарії Севастополя, в окупованому Криму, сталася серйозна пожежа.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві чоловік напав на дитину в черзі на касі супермаркету. Неадекват схопив 9-річного хлопчика за шию й спробував завдати травм.