До України почали повертатися українські моряки, які майже пів року перебували в полоні.

У понеділок, 27 травня, в Україну повернулися п'ять з 17 членів екіпажу судна Sea Shark, який в грудні минулого року затримали в Єгипті за незаконний перетин кордону.

Четверо моряків прибули до Одеси, ще один - в Херсон. Передбачається, що ще четверо наших співвітчизників прибудуть в Україну 28 травня.

В даний час капітан судна Віталій Нестеренко і ще вісім моряків утримуються на єгипетській військовій базі в районі Айн-Сохна неподалік від Каїра. Коли їх звільнять, невідомо.

Капітан корабля розповів по телефону, що у грудні судно дрейфувало у відкритому морі, і в територіальні води Єгипту зайшло випадково. Компанії-судновласнику Єгипет виставив штраф, а у членів екіпажу забрали документи.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Моряки, яких нарешті відпустили додому, розповіли, що з ними поводилися гірше, ніж з полоненими.

"Найважчий період був, коли екіпаж розбили по групах і зачинили вже в приміщеннях. Не дали вільного переміщення судном і почали вже застосовувати силу", - поділився старший помічник капітана Геннадій Навоєнко.

Нагадаємо, капітан корабля Sea Shark заявив, що життя екіпажу під загрозою

Як повідомляв портал Знай.ua, Міжнародний трибунал виніс рішення у справі полонених моряків

Також Знай.ua писав, на фрегаті Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний" відбувся концерт на підтримку полонених РФ українських моряків.