Народне свято «Пахом Теплий» відзначається 28 травня (за старим стилем – 15 травня). Православна церква в цей день вшановує пам'ять преподобного Пахомія Великого, Єгипетського, Фіваідського. Інші назви свята: «Пахом», «Пахом Бокогрій», «Травник», «Зелений шум». Назви «Теплий» чи «Бокогрій» день отримав за те, що з 28 травня приходить по-справжньому тепла літня погода.

День за всіма прикметами повинен бути дуже теплим. Тому саме час якомога довше побути на вулиці, віддати перевагу паркам замість кафе. Можете зустрітися з друзями, близькими, вечір теж буде дуже теплим, тому можна довше посидіти на свіжому повітрі або навіть влаштувати пікнік.

Раніше наші предки використовували теплий день, щоб досіяти останню пшеницю, льон і огірки на засолювання. Тоді огірочки зростуть міцними і хрусткими. Для рибалок це теж відмінний день. Рибак точно повернеться не з порожніми руками, риба сама пливе в сіті. Але якщо результату немає, то є особлива прикмета – треба всього лише помінятися наживкою з сусідом. За прикметою, риба відразу ж попадеться на вудку.

Народні прикмети на 28 травня

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Для літніх людей є свої прикмети – треба просто вийти на вулицю погрітися. Можна зібрати дітей і розповісти цікаві історії чи казки. А хлопці можуть сьогодні визнаватися дівчатам в симпатії. Раніше навіть була особлива традиція – треба було провести дівчину додому і дати їй на прощання жменьку пшениці. Якщо вона візьме її з собою, значить відповіла взаємністю. А якщо висипала – хлопець не сподобався. Але пшеницю доведеться зібрати, тому що великий гріх просто так викидати її.

Також сьогодні сняться правдиві сни, які найімовірніше збудуться. День відмінно підійде для подорожі, особливо далекої або морської. Але варто бути обережними, тому що велика ймовірність сварок.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.