Мікрохвильовка - незамінна річ на кухні у сучасної господині. А чи знаєте ви, що цей прилад "не любить" стояти поруч з плитою або батареєю. Експерти розповіли, як правильно користуватися мікрохвильовою піччю, і цього ви точно не знайдете в жодній інструкції, але ці поради можкть врятувати ваше життя таздоров'я.

Про це пише From-ua.

12 правил використання мікрохвильовки

Поганий "сусід" для неї і холодильник – хоча багато люблять розміщувати її саме на ньому. Фахівці радять ставити мікрохвильовку на 40 см від холодильника.

Крім того, цей прилад не можна ставити впритул до стіни. Мінімальна відстань має бути 15 см.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також пам'ятайте, що не можна закривати вентиляційні отвори.

Стандартний поворотний столик не витримує продукти понад 4 кг – врахуйте це.

Магнетрон може зламатися, якщо розігрівати мало продуктів – менше 200 гр. Якщо ви хочете зробити один бутерброд з сиром, поставте до

бутерброд

Також багато людей використовують піч як підставку. Краще про це забути. Зверху на прилад ліпше нічого не класти.

Якщо вона зламалася, не намагайтеся її відремонтувати самостійно – довіртеся майстру і поки не користуйтеся їй.

Багато людей люблять залишати піч «провітрюватися». Фахівці радять тримати двері мікрохвильовки завжди закритою, щоб не пошкодити її. Також обов'язково стежте за справністю дверцята – вона повинна щільно закриватися, не мати дефектів і пошкоджень.

У пічці не можна стерилізувати порожні пляшки, сушити посуд, варити яйця в шкаралупі. Також забороняється гріти страви в герметичній упаковці.

Підігріваючи банки і пляшки з харчуванням, знімайте з них кришки.

Хочете приготувати сосиски, картоплю, яблука – перед цим слід проштрикнути шкірку, в яєчні проколіть жовток, інкаше може статися вибух і всю іжу потім доведеться довго відмивати зі стінок.

Щоб уберегти мікрохвильовку від займання, не перевищуйте рекомендовану інструкцією час приготування продуктів. також під приготування продуктів у печі, не слід використовувати олію.

Якщо всередині сталося займання, не намагайтеся відкрити дверцята, спершу слід вимкнути прилад з розетки.

Нагадаємо, Rolls-Royce випустила автомобільний холодильник.

Як повідомляв портал Знай.ua, Xiaomi представила "вбивцю комарів" для вашого будинку

Також портал Знай.ua писав, що компанія Microsoft подарувала користувачам Windows 10 корисну функцію.